3 nasveti za okolju prijazne praznike + NAGRADNA IGRA

Z vami delimo nekaj idej, kako ustvariti čudovito praznično vzdušje v sožitju z naravo - po ekoloških principih. Sensa pa poleg tega trem bralcem podarja naravne dišeče sveče iz sojinega voska, HAPY SVEČE, ki vam bodo še polepšale svečane trenutke, ko si vzamete čas zase, uživate v dvoje ali v krogu celotne družine.

3 nasveti za okolju prijazne praznike + NAGRADNA IGRA (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
12. 12. 2019

3 ideje za eko praznike

1. Praznično vzdušje brez toksinov v zraku

Ne zastrupljajte doma z uporabo parafinskih sveč, ki so sicer cenovno zelo dostopne, a izločajo kancerogene snovi, katerih vdihavanje resno škoduje vašemu zdravju. Toplo praznično ozračje lahko ustvarite s prižiganjem veganskih sveč iz sojinega voska v naravnih aromah. Te sveče imajo bombažni stenj, ki ne vsebuje cinka in svinca. Privoščite si romantičen večer brez elektrike v opoju omamnih, unikatnih prazničnih, cvetličnih ali sadnih vonjev znamke HAPY SVEČE, ki so novost na slovenskem trgu. Te svečke z eteričnimi olji tudi neprižgane subtilno odišavijo prostor, zato so primerne tako za osvežitev delovnega mesta ali garderobne omare kot tudi toaletnih prostorov. 

 

SENSA PODARJA! 3 bralcem ali bralkam bomo podarili svečano HAPY SVEČO iz sojinega voska v vonju BOSVELIJE IN MIRE.

HAPY SVEČA je idealna spremljevalka sproščujočih večerov, ko si privoščite čas zase, uživate v dvoje ali v krogu družine, ob meditaciji, vadbi joge ali ob različnih duhovnih obredov, kot je na primer ritual s kopeljo ob polni luni.

Nagradna igra bo objavljena na našem facebooku - Sensa Slovenija! Sledite  @hapysvece na Instagramu in facebooku. 

Prednosti sojinega voska

 • je biorazgradljiv          
 • je popolnoma veganski
 • izgoreva počasneje od drugih voskov                   
 • je ekološko pridelan
 • ne vsebuje toksinov, ki so škodljivi za vdihavanje   
 • je certificiran s strani FDA

7 super lastnosti HAPY SVEČ:

 • So 100% veganske
 • Iz sojinega voska, ki se topi počasneje od drugih voskov
 • Niso testirane na živalih
 • So ročno vlite in oblikovane z ljubeznijo v majhnih količinah
 • Ne vsebujejo parafina, stenj je iz bombaža, brez cinka in svinca
 • Ponašajo se z unikatnimi naravnimi vonji brez sintetičnih dodatkov (vsaka vonjava ima svoj pomen)
 • So praktično pakirane (s pokrovčkom) v zero waste embalaži, ki jo lahko kasneje uporabite kot šatuljico za nakit ali shranjevanje lepih misli, afirmacij ... 

Več o omamnih naravnih vonjih HAPY SVEČ, ki so lahko tudi izvirno darilo, si preberite na spletni strani ekskluzivnega zastopnika.

2.  Brez plastike!

Recite ne uporabi plastičnih božičnih drevesc in okraskov, raje poiščite navdih v naravi. Namesto da bi izruvali mlado smreko ali kupili odsekano drevesce, ki ga boste januarja zavrgli, naberite nekaj odpadlih vej. Na veje obesite pobarvane storže, izdelke, ki jih izrežete iz filca, kartonskih škatel ali stiropora ali pa oblikujete iz gline ali mavca. Iz odpadnega časopisnega papirja lahko izdelate origami.

3.  Izogibajte se zvočnemu in svetlobnemu onesnaževanju

Prazniki so lahko čarobni, četudi na domačem dvorišču in v stanovanju ne ustvarite videza pobesnele diskoteke. Namesto svetlobnih verig, ki porabijo veliko elektrike, si omislite okraske, ki se napajajo s sončno svetlobo. Nikar ne strašite živali z uporabo glasnih pirotehničnih sredstev. Ne prižigajte ognjemetov, saj močno onesnažujejo. Obstajajo manj nevarne in okolju prijazne opcije, kot so 'kartonske bombice na poteg' s pisanimi konfeti ali pa kresničke.

Ideje o eko načinih obdarovanja in zdrave recepte za praznične jedi najdete v novi številki Sense, ki je že naprodaj!

Preberite še: Darilo, ki je vredno največ 

ali pa

Preživite te praznike v minimalističnem duhu