Antistresna odeja, zaradi katere se boste znebili stresa

Ali veste, da se kar sedem od desetih posameznikov dnevno srečuje s stresom? Ta je žal sestavni del našega vsakdana, a ni potrebe, da bi nas obvladoval. Kako si lahko pomagate in olajšate svoje življenje?  

Antistresna odeja, zaradi katere se boste znebili stresa (foto: promocijski material) promocijski material
16. 12. 2019 | Promocijsko sporočilo

Ker stres vpliva na vsa področja našega življenja, je še toliko bolj pomembno, da se ga naučimo obvladovati. Prav zato ne preseneča dejstvo, da v zadnjih letih naraščajo delavnice samopomoči, umirjanja, joge in druge dejavnosti, ki nam pomagajo pri spopadanju z vsakodnevnim stresom in preprečevanju izgorelosti, ki je prav tako v velikem porastu v zadnjih nekaj letih.

Če dlje časa doživljamo prekomeren stres, bo ta slej ali prej, vplival tudi na naše zdravje, pojavljati se lahko začnejo tudi težave s spanjem. Ravno kakovosten počitek, pa je izjemno pomemben pri uspešnem spoprijemanju s stresom, zato je smiselno, da se mu posveti tudi največ pozornosti.

Pomagate si lahko z antistresno oz. obteženo odejo

Kako deluje? Preprosto, obtežena oz. antistresna odeja je oblikovana in zasnovana tako, da deluje podobno kot objem. Zaradi svoje posebne strukture ima izjemno pomirjujoč učinek. Prispeva lahko k izboljšanju kakovosti spanja, hkrati pa zmanjšuje stres in tesnobo. Zaradi povečane teže in pritiska nudi  občutek »objama«, zaradi česar se boste počutili manj obremenjeno in bolj sproščeno. Vaš spanec pa bo bolj trden in neprekinjen. Ob uporabi odeje se prav tako sprošča melatonin in se zmanjša izločanje kortizola, kar pomeni, da boste lažje zaspali in tudi dlje časa spali.

Uporaba odeje vam bo pomagala, da se boste lažje sprostili, kar vam bo pomagalo, da se bo v vašem telesu začela sproščati hormona sreče, kot sta seratonin in oksitocin. Ženske pa bodo še posebej vesele tudi dejstva, da obtežena odeja lahko pomaga lajšati bolečine med menstruacijo.

Obteženo odejo obožujejo tudi ameriške zvezdnice in ne dvomimo, da bo osvojila tudi slovenska srca, saj jo lahko uporabljate kjerkoli – za spanje, za »carkljanje« na kavču, celo v pisarni, ko boste potrebovali minuto odmora ter tudi na stresnih potovanjih – z vami bo povsod, kjer boste želeli.