Bodite egoist, ko gre za pravi čaj

Izberite svežino in kakovost. Trenutki ob skodelici čaja so samo vaši. Za vaših pet čutov.

7. 10. 2011 | Promocijsko sporočilo

Zeliščni čaj ni pravi čaj

Pravi čaj je samo tisti, ki ga pridelajo iz lističev s čajnega grmička – čajevca. Pridne roke oberejo čajne lističe, nato jih strokovnjaki venijo, oksidirajo, segrevajo, svaljkajo, sušijo itd. Čajni lističi gredo skozi različne postopke obdelave (s tem dobijo svoje lastnosti), pri čemer je za vsako vrsto čaja proizvodni proces točno določen. Iz iste rastline lahko dobimo različne vrste pravega čaja: belega, zelenega, črnega, oolong in pu er. Fascinantno! Škoda, ker čajevci ne rastejo v Sloveniji.

Hej, zdravje, kam pa greš?

Ne dopustite, da si boste morali nekoč zastaviti to vprašanje. Skodelico pravega čaja si pripravite vsak dan in predvsem zato, ker je dober. Ne – izjemen! Prav poseben užitek je, če lahko med vrsto čajev, ki jih imaš doma, izbiraš, v kakšne arome bi zavil današnje jutro, dan ali večer. Ko pitje čaja postane igra s paleto okusov, ga popiješ veliko več, kot če misliš, da ga moraš piti – zaradi zdravja. To težko razume nekdo, ki se s kakovostnimi pravimi čaji še ni srečal.

Z izbiro čaja sami določite, v kakšne arome boste zavili svoje jutro, dan ali večer.
Z izbiro čaja sami določite, v kakšne arome boste zavili svoje jutro, dan ali večer.

Svetovalci v prodajalni s čaji Le Palais des Thés

Alan, Ana, Vanja in Žiga. Njihove obraze spoznate, ko prestopite prag trgovine Le Palais des Thés. Tam so zato, da obiskovalcem ponudijo čaj z dnevne degustacije, da jim razkažejo trgovino, predstavijo čaje, pribor za pripravo čaja … ter na podlagi svojega širokega znanja o čajih svetujejo pri izbiri. Med več kot 250 različnimi čaji se pač ne znajde kar vsak. Če ne veste, kakšne so prednosti podjetja Le Palais des Thés, ki čajev ne kupuje na borzi, ampak neposredno od pridelovalca, vam bodo to z veseljem pojasnili.


Po čaje francoske blagovne znamke Le Palais des Thés nam ni treba v Francijo, saj imamo trgovino v Stari Ljubljani na Starem trgu 11.

Po čaje francoske blagovne znamke Le Palais des Thés nam ni treba v Francijo, saj imamo trgovino v Stari Ljubljani na Starem trgu 11. Rdeč portal nas kot semafor opozarja, naj se ustavimo, ker smo prispeli na cilj.

Pomembno je, kaj je vam pomembno

Nekateri dajo dragocenosti raje nase, drugi vase. Nekdo bolj sije, če da vase kapljice kakovostnega čaja, kakor če da nase bleščeč nakit. Vsak se sam odloči, kaj mu je pomembno. Čaji iz Le Palais des Thés (Palača čajev) so cenjeni, ker so zaradi svežine in prvovrstne kakovosti drugačni od drugih čajev. Ne dovolite, da bi vam dnevne obveznosti preprečile, da bi v miru spili skodelico čaja. Delo počaka, zdravje pa ne.

Napisala: Katarina Šeme

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri