Božična aromaterapija z Magnolijo

V prazničnem času se po naših domovih razpršijo vonj po kolačkih, sladkih mandarinah in cimetu ... Vonjave še posebej vplivajo na božično vzdušje, saj je prav vonj tisti, ki ustvarja spomine in deluje na naša čustva. Da vam bo letošnji Božič ostal v prijetnem spominu, odenite svoj dom v tople in pomirjujoče vonjave, svetuje Nina Medved iz Magnolije, mesta dišav, naravnih krem, mazil in botanicnih parfumov. 

8. 12. 2014 | Promocijsko sporočilo

Proč s sintetičnimi vonji!

Pri odišavljanju svojega doma se izognite sintetičnim vonjem, ki vsebujejo škodljive kemikalije. Ne samo, da z uporabo sintetičnih vonjev onesnažujemo okolje in znižujemo vibracijo prostora – marsikdo se ne zaveda, da aromatične molekule preko vdihavanja prodrejo v vse organe našega telesa. Namesto toksičnih kemikalij uporabite naravna eterična olja čim boljše kvalitete. Z malo kreativnosti lahko svoj dom v hipu spremenite v pravljični gozd, biblično mesto ali eksotični otok.

Med božične vonje lahko štejemo citrusne vonje, iglavce, začimbne vonje in smole

Citrusi kot so sladka pomaranča, mandarina in grenivka ustvarjajo sproščeno vzdušje in prinašajo radost ter veselje. Le kdo se ne bo nasmehnil ob vonjanju eteričnega olja mandarine, ki nas popelje nazaj v brezskrbno otroštvo, v čas, ko je Miklavž prinesel zvrhan koš mandarin?

Eterična olja iglavcev kot so smreka, jelka in bor, vas bodo popeljala v zimski gozd. Globoko pomirjajo in vzbujajo občutek varnosti, zaradi svojega antiseptičnega delovanja pa vas bodo obenem zaščitila pred razsajajočimi virusi.

Če so vam všeč topli, sladki in začimbni vonji, uporabite eterična olja cimeta, klinčkov, kardamoma ali ingverja. Ti bodo v trenutku dvignili vaše razpoloženje, vam povrnili moč in v vas vzbudili strastnost.

Med biblične vonje sodita kadilna bosvelija in mira. Eterično olje kadilne bosvelije je posebej primerno za božično-novoletni čas, saj ustvarja meditativno vzdušje. Privoščite si ga, kadar se želite poglobiti vase, se očistiti od znotraj in postaviti jasne vizije za nove začetke.

Kako uporabimo eterična olja?

Izparilnik: V vodo nad izparilnikom kapnite 2-10 kapljic eteričnih olj (odvisno od intenzitete vonja in velikosti prostora).Razpršilo za prostor: V 30 ml stekleničko kapnite 15 kapljic eteričnih olj. Prilijete destilirano vodo in dobro pretresite.Potpuri: Pripravite ga iz posušenih zelišč, cvetov in začimb, na katere kapnete nekaj kapljic eteričnih olj in jih postavite na okrasni krožnik.

Dišeči december v Magnoliji

Studio Magnolija, Maroltova 2, Ljubljana

Izognite se stresu nakupovalnih centrov in obiščite praznično dišeče mesto Magnolija, kjer bomo poskrbeli za božično vzdušje, pogostitev in dobro družbo. Izdelali boste lahko darilca iz naravnih materialov in prevohali izdelke iz naše spletne trgovine, ki jih boste lahko tudi kupili.

Kdaj bomo odprti?

Prve tri petke med 14. in 19. uro.

Kaj boste lahko izdelali?

Dišečo sol, oljni parfum, gel za tuširanje, masažno olje, zeliščni talisman, sprej za prostor ... Na voljo bo ves material in embalaža, v svojih izdelkih pa boste lahko uporabili vrhunska eterična olja Florihana. Plačate samo prispevek za material in embalažo (4-6 €/izdelek).

Za vas smo pripravili pester praznični program:

PETEK, 5.12. ob 17. uri: BOŽIČNE VONJAVE ZA DOM

PETEK, 12.12. ob 17. uri: IDEJE ZA NARAVNA DIŠEČA DARILA

PETEK, 19.12. ob 17. uri:  PARFUMI IN AFRODIZIAKI

Predavanja so brezplačna, predhodne prijave niso potrebne! Veseli bomo vaše družbe!

Nina Medved, lastnica Magnolije, je aromaterapevtka, pionirka izdelave naravnih krem in ustvarjalka nepozabnih vonjev. Svoje znanje je pridobivala v New Yorku in Zagrebu ter ga ves čas nadgrajuje z obiskom aromaterapevtskih konferenc in seminarjev v tujini. Svoje znanje pa z veseljem deli tudi na delavnicah. Več informacij najdete na Magnolijini spletni strani, o delavnicah pa tukaj.