Indijska ponev z gobami in lečo

23. 11. 2010
Deli
Indijska ponev z gobami in lečo

Za 4 osebe: Po navodilu z embalaže skuhajte 80 g rdeče leče. Pripravite 800 g ostrigarjev ali šampinjonov in jih po potrebi narežite. Očistite in narežite 2 šopa mlade čebule. Košček ingverja olupite in na drobno sesekljajte.

V ponvi segrejte 2 žlici olja in na njem popražite mlado čebulo. Čebulo poberite iz ponve, na maščobi, ki ostane, pa pecite gobe in ingver 3 do 5 minut. Začinite s soljo, poprom in 1 zvrhano žlico karija ali kurkume.

Zalijte s 400 ml juhe in 100 ml smetane ter nekoliko povrite. Omako zgostite z 2 žlicama škroba in kuhajte 1 minuto. Kuhano lečo odcedite in vmešajte v omako ter po okusu začinite še z limoninim sokom. Na koncu vmešajte mlado čebulo in kuhajte še 2 minuti. Jed se poda k pečenemu mesu.

Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 210 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 29 g.

Novo na Metroplay: O psihiatriji in duševnih motnjah | Anica Gorjanc Vitez