Kako lahko prepoznamo in kako omejimo negativni vpliv strupenih puščic v naših domovih

29. 12. 2015
Deli
Kako lahko prepoznamo in kako omejimo negativni vpliv strupenih puščic v naših domovih (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Strupene puščice, ki jih sevajo kakršnikoli ostri robovi v naših domovih, širijo negativno energijo, ta pa slabo vpliva na različna življenjska področja.

Po feng šuju poznamo dve osnovni energiji, in sicer šeng či oziroma zmajev dah, ki je lepa in pozitivna energija ter prinaša dobro, in šar či, ki nam lahko povzroča cel kup težav in ji nekateri pravijo tudi ubijalska energija.

Eden izmed virov energije šar či so tudi strupene puščice oziroma negativna energija, ki jo sevajo ostri robovi ali karkoli ostrega in usmerjenega proti vašemu telesu, vhodnim vratom ali na splošno proti vašemu domu. Strupene puščice se pojavljajo v primeru, ko je pred vašo hišo T-križišče, kjer se cesta na vaši ulici nenadoma konča, negativno energijo sevajo tudi ostri robovi sten ali pohištva v vašem domu, vse te točke pa so lahko usmerjene naravnost v vaše telo, medtem ko delate, gledate televizijo, spite ali počnete karkoli drugega za zidovi svojega doma.

Strupene puščice in s tem šar či lahko po feng šuju slabo vplivajo na naše priložnosti in ambicije ter ustvarjajo ovire v našem življenju, v najslabšem primeru lahko povzročijo tudi težke izgube, kot so izguba službe, zdravja ali celo bankrot. Prav zato je toliko pomembnejše, da svoj dom oziroma prostor, v katerem preživimo veliko časa, temeljito pregledamo in ugotovimo, ali je morebiti pod vplivom strupenih puščic. Te so lahko povsem očitne ali ne, vedno pa imajo negativen vpliv na naše življenje.

Zunanje strupene puščice so veliko škodljivejše kot notranje

Če ste doma na koncu slepe ulice ali ob T-križišču, vam lahko to zelo škodi. Če se v življenju soočate s kopico težav in vas na kakšnem življenjskem področju še posebej spremlja smola, temeljito preglejte zunanjo okolico svojega doma oziroma službene stavbe, saj je mogoče, da so vanjo usmerjene prav strupene puščice. Sektor, kamor so puščice usmerjene (na primer vzhodni, jugovzhodni ali jugozahodni del), govori o tem, na katerem področju življenja boste to najbolj občutili (zdravje, denar, odnosi).

Bodite pozorni na spremembe življenjskih okoliščin

Če ste se pred kratkim preselili in opazili, da gre vaši družini od takrat veliko stvari narobe, preverite, ali vaš dom morda ne leži blizu strupene puščice. Ker otroci veliko prej in močneje občutijo negativen vpliv, bodite nanje še zlasti pozorni – ali se vaš otrok mogoče spopada s kakšno težavo ali je pogosto bolan? Morda se sami soočate z resno boleznijo ali finančnimi težavami, zato preverite, ali se je v vaši domači ali službeni okolici kaj spremenilo, kar bi utegnilo sprožiti strupeno puščico. Lahko gre za povsem nedolžno prestavljanje pohištva v dnevni sobi ali za nova gradbena dela v neposredni okolici, s katerimi so v vaše okolje prišle strupene puščice. Te so lahko aktivne, tudi če vaš dom ali delovno mesto stoji na zunanjem delu cestne ali rečne vijuge.

Sevanje slabe energije ustavite s pregrado

Pregrade so zelo učinkovit način omejevanja strupenih puščic, zato si omislite drevesa, pregradne stene, vetrne zvonove, ogledala ali kamne, s katerimi boste zavrli negativno energijo v svojem domu. Dobra in izvirna pregrada so tudi zavese, zasloni ali samostoječe stene.

Če slaba energija seva s severa, je strupeno puščico dobro ustaviti s posebno stensko ali kamnito pregrado, lahko pa kar s kupom kamenja. Če ta prihaja z juga, jo je dobro omejiti z vodo, tako da si lahko omislite majhen vodnjak ali lično steno, po kateri se zliva voda. Drevesa in živa meja pridejo v poštev predvsem, če slaba energija prihaja s severozahoda ali severovzhoda, v primeru jugovzhodne in vzhodne strani pa energijo ustavite s kovinsko pregrado, kot je lična kovinska krogla, kamin ali žar. Lahko si pomagate tudi z vetrnimi zvonovi s šestimi palicami, ki jih postavite med strupeno puščico in svojim domom oziroma službeno stavbo. Če strupena puščica prihaja z zahoda ali severozahoda, bo negativno energijo pomagala razpršiti svetloba, ki bo prihajala z ene ali druge omenjene smeri, sevanje pa bo uničila tudi rdeče pobarvana pregradna stena.

Strupene puščice, usmerjene v vhodna vata

Če slaba energija seva naravnost v vaša vhodna vrata, lahko občutite pomanjkanje priložnosti v življenju ali pa finančne težave. Do zelo pogoste strupene puščice pride, če so vhodna vrata v isti liniji kot dvoriščna vrata oziroma če lahko ob odprtih vhodnih vratih vidite celotno dolžino oziroma širino hiše. To namreč povzroča prehiter pretok energije, kar je lahko zelo nevarno.

Vrnite v isti meri

Včasih je edini način, če želite ustaviti močno strupeno puščico, da energijo pošljete nazaj. To lahko na primer naredite z ogledali, ki negativno energijo pošiljajo naravnost nazaj, od koder je prišla. Druga možnost so krogle, ki so nekoliko manj vsiljive, na primer ogledala, tretji način odbijanja negativne energije pa sta palici ali karkoli drugega, postavljenega v obliki x.

Strupene puščice ob postelji

Če ima vaše spalnično pohištvo veliko ostrih robov, ki so usmerjeni naravnost v vaše telo, medtem ko spite, poskrbite, da boste takšno strupeno puščico čim prej blokirali s kakšno tkanino, zaveso ali rožo. To se na primer rado zgodi, če ima vaša nočna omarica kvadratno zgornjo površino. Prav zato je ob postelji bolje imeti okrogle nočne omarice, saj v tem primeru ob vaši glavi ni ostrih robov. Podobno velja za vogalne stene ali kvadratne stebre, ki jih je prav tako dobro zakriti s tkanino ali visoko rastlino.

Zaščitite delovno mizo

Službene in druge obveznosti so že tako ali tako zahtevno delo, če je v vas in vašo delovno mizo usmerjena še strupena puščica, pa ni prav nič čudnega, da niste najbolj produktivni. Pred pohištvo ali steno z ostrim robom postavite visoko rastlino ali pa pred oster rob obesite dolge vetrne zvonove ali zaveso.

Marta Pirna Tittle