Organska kozmetika - ohranimo naš planet

Z uporabo organske kozmetike ne skrbite le za lepoto svojega telesa, temveč tudi za naš planet.

13. 11. 2010

Prepričani smo, da je zahteva po organskosti eden izmed ključev za prihodnost našega planeta. Organska kozmetika je v razcvetu in ljudje se vedno bolj nagibamo k tistemu, kar je dobro tako za naravo kot za ljudi.

Ko uporabljate certificirano organsko kozmetiko Melvita, negujete svoje telo z lepotilno-negovalnimi izdelki, ki so kakovostni in učinkoviti, hkrati pa prijazni do vas in do okolja.

 

Izdelki Melvita ne vsebujejo parabenov, sintetičnih dišav ali barvil, izdelkov petrokemičnega izvora, parafina in silikona. Sestavljajo jih številni naravni izvlečki, katerih učinkovitost je bila dokazana s preizkusi v dermatoloških laboratorijih. Vaše telo bodo negovali povsem naravno, ko jih boste uporabljali, pa boste uživali ob gladkih teksturah ter omamnih, a naravnih in nevsiljivih dišavah teh izdelkov.

Z uporabo izdelkov Melvita boste pomembno prispevali tudi k varovanju okolja in ohranjanju našega čudovitega planeta, saj je Melvita zavezana zaščiti okolja, tako pri proizvodnji svojih izdelkov, kot tudi pri njihovi uporabi:

Melvitini izdelki vsebujejo več kot 600 različnih naravnih sestavin iz vsega sveta, večinoma pridobljenih z organskim poljedelstvom, kar prispeva k ohranjanju biološke raznolikosti.

Rastline, uporabljene v Melvitinih izdelkih, so požete in nabrane tako, da to ne vpliva negativno na okolje. Melvita ne uporablja ogroženih rastlinskih vrst ter ne spodbuja krčenja gozdov in škodljivega izkoriščanja naravnih virov. Melvita pri proizvodnji uporablja najboljši in najvarnejši sistem ravnanja z odpadnimi vodami.

Melvitini izdelki niso preizkušani na živalih.
Embalaža teh izdelkov se lahko reciklira.

Leta 2002 so bila določena okvirna priporočila za ekološko in organsko kozmetiko. MELVITA je bila ena prvih kozmetičnih blagovnih znamk, ki je pridobila certifikat ECOCERT. Priporočila so bila oblikovana v sodelovanju z medtrgovinskim združenjem COSMEBIO in pomenijo temelje za opredelitev naravne, ekološke kozmetike.

Vsi Melvitini izdelki imajo oznako ECOCERT, ki zagotavlja, da izdelek izpolnjuje zahteve okvirnega priporočila in da vsebnost ter količina snovi v izdelku ustrezata certifikatnim zahtevam.

Prispevajte k lepoti našega planeta tudi vi … Naj skrb za okolje postane vaš način življenja. Naj postane vaša vrednota.

 

Obiščite nas:

  • v Ljubljani (Stari trg 18),
  • v Mariboru (NS Europark)
  • in na spletni strani: www.melvita.si

 

oglasno sporočilo