Ustvarite si popolno domačo spa oazo

Izposodite si najboljše zamisli iz precenjenih wellness in spa tretmajev ter se pustite presenetiti ob ugotovitvi, kako malo je potrebno za eksplozijo ugodja.

 

Ustvarite si popolno domačo spa oazo (foto: Shutterstock) Shutterstock
30. 5. 2012

Včasih je dovolj, da zapremo vrata kopalnice, stopimo v kad, se potopimo v vodo in vse skrbi tega sveta se razblinijo.

Prižgite sveče in prostor odišavite s priljubljenimi eteričnimi olji, katerih vonjave bodo s paro še lažje vstopile v vaše nosnice in skozi pore.

Dotik

Rimljani so kožo umivali z lufa gobami, Japonke so uporabljale bombažne vrečke, napolnjene z riževo moko.

Če še niste našli najljubšega pripomočka za masažo, preprosto uporabite prste. S krožnimi gibi masirajte roke, noge, vrat, obraz in s tem izboljšajte prekrvavitev telesa.

Sluh

Glasba je v kopalnici priporočljiva le, če električne naprave ne morejo priti v stik z vodo. Izberite glasbo, ki vas sprošča. Z džezom ne morete zgrešiti, ljubitelji klasične glasbe pa za pravo sproščanje priporočajo Beethovnovo Mesečevo sonato.

Okus

Je zelo pomemben element idealne kopeli. Pripravite si osvežilni napitek ali skodelico kakava. Če se odločite za čaj in v kopeli uživate v večernem času, naj bo čaj brez teina, da vam ne bo odnesel spanca.

Poskusite zeliščni čaj gorskih zelišč ali mešanico sivke in kamilice, če imate raje bolj eksotične okuse, pa rooibos ali okus pina colada – čajno mešanico hibiskusa, limone, kokosa in ananasa.

Vid

Svetloba sveč polepša kopalnico hitreje kot kar koli drugega. Kupite jih v svoji najljub­ši barvi. Naj kopalnica ne bo prenatrpana s stvarmi, saj se lahko sprostite le, če vas nered ne spominja, kaj vse morate še pospraviti.

Vonj

Tukaj nastopijo peneče kroglice, soli in kopeli. Če imajo močan vonj, naj bo skladen z vonjem sveč, ali pa naj bodo sveče brez vonja. Dišeče sveče lahko zamenjate z aromatičnimi svetilkami oziroma dišečimi lučkami, ki bodo poskrbele za prijetne vonjave.

Kristina Ivčić, Nika Veger, foto: Shutterstock