Veganske jedi malo drugače

Veganstvo postaja čedalje bolj priljubljen način prehranjevanja in življenja tudi v Sloveniji. Se tudi sami spogledujete s tovrstnim stilom življenja, pa ne veste, kje začeti? Veganstvo namreč ni samo način prehranjevanja, pač pa obsega mnogo več.

Veganske jedi malo drugače (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
1. 3. 2021 | Promocijsko sporočilo

Vegani se izogibajo prehranjevanju, pitju, nošnji ali kakršni koli drugi uporabi živalskih proizvodov oziroma materialov, prav tako pa ne uporabljajo proizvodov, katerih nastajanje vključuje izkoriščanje živali. Veganski način prehranjevanja iz jedilnika razen mesa izloča tudi jajca, mleko in med.

Katere pa so najbolj priljubljene jedi brez mesa pri nas in drugod po svetu?  Dovolj dobro poznamo (skrivnostni) svet veganov? Je na njihovem krožniku res samo rukola z oreščki?

Dobrodošli na Mercatorjevi spletni platformi živih video vsebin M SOSESKI, v oddaji Po vegansko s Kamalo, na www.msoseska.tv, v kateri se bo razblinil marsikateri mit o tovrstni prehrani.

»Ljudi vabim v svoj svet kulinarične domišljije, da bodo njihovi kuharski in drugi življenjski izzivi postali mala malica. Pomembno je, da uživamo življenje in da smo pomirjeni sami s sabo. Kot takšni bomo tudi na hrano gledali drugače,« pojasni kulinarična umetnica Kamala Katerina Gjorgjievska, ki rada eksperimentira z začimbami, lokalnim sestavinam pa pričara globalni priokus.

»Začinite si življenje po svojem okusu – kuhinja je lahko začetek. Kulinarika je zame način izražanja moje kreativnosti in umetnosti. Hkrati pa jo povezujem z osebnostno rastjo, saj me kuhinja uči razmišljati izven ustaljenih okvirjev. Sama ustvarjam raznovrstne jedi in kreacije iz običajnih sestavin rastlinskega izvora na okusen, barvit in kreativen način. Moj stil je dinamičen, nenavaden, ustvarjalen, drugačen, presenetljiv in drzen. Če odnehaš, nikoli ne boš vedel, kaj si sposoben skuhati. Ni stvari na tem svetu, ki je ne bi mogli pripraviti, seveda, če ne odnehamo,« na www.msoseska.tv v svojo oddajo vabi Kamala.