Vijolična barva lahko vašemu domu prinese srečo

Ne glede na zgodovinsko obdobje je vijolična barva vedno simbolizirala moč, vpliv in ugled. Če boste nekaj njenih odtenkov uporabili tudi v svojem domu, pa lahko tudi v vaše življenje prinese več sreče, uspeha in ljubezni.

Vijolična barva lahko vašemu domu prinese srečo (foto: profimedia) profimedia
6. 7. 2017

Vijolična barva je mešanica pomirjujoče modre ter silovite in energične temno rdeče barve. Zgodovinsko gledano je povezana z bogastvom, plemstvom, ugledom, religijo, pobožnostjo, magijo in seksualnostjo, dandanes pa jo povezujemo predvsem z modrostjo, neodvisnostjo, duhovno močjo in kreativnostjo.

Leonardo da Vinci naj bi tako verjel, da je meditiranje ob vijolični svetlobi desetkrat učinkovitejše; vijolična naj bi bila tudi najljubša barva kraljice Kleopatre; ameriškim vojakom pa v primeru, če so bili ranjeni ali ubiti v vojni, še dandanes podeljujejo tako imenovano vijolično srce.

Vijolična ima posebno mesto tudi v feng šuju in velja za izredno dobrohotno barvo, saj generira dober či. Kadarkoli boste torej v svoj dom hoteli vpeljati kakšno novo barvo ali barvno kombinacijo, razmislite tudi o vijolični, ki lahko na vaše življenje pozitivno vpliva tudi na naslednje načine:

Pridobivanje prepoznavnosti

Vijolična pooseblja vpliv, moč in ugled

Če imate s tem povezane ambicije ali če opravljate delo na kate­rem izmed vodilnih položajev, vam priporočamo, da južni del ali steno svojega doma pobarvate vijolično ali kako drugače vanjo vnesete odtenke te barve, ki bodo spodbudile vašo samozavest, delovno vnemo in željo po uspehu.

Izboljšanje kreativnosti in uspeha otrok

Vijolična je ena izmed najpriljubljenejših barv med otroci, saj jih zelo privlači zaradi svoje močne energije, zato ni nič čudnega, da spodbuja njihovo domišljijo in ustvarjalnost. Če boste z njo pobarvali katerokoli steno otroške sobe, bo to že dovolj, da bo na vaše otroke vplivala izredno spodbudno. Če je otrok pretirano bolehen, vam priporočamo, da vijolično pobarvate vzhodno steno njegove ali njene sobe, če želite spodbuditi njegovo ustvarjalnost, pa pobarvajte zahodno steno.

Izboljšanje finančne situacije

Vijolična je barva izredno globoke vode, ki v feng šuju simbolizira bogastvo, blagostanje, ugled, položaj in status. Priporočamo vam, da v takšnih odtenkih pobarvate jugo­vzhodni del ali steno vašega doma ali dnevne sobe. Bankirjem, prodajalcem in vsem drugim, ki imate v okviru svojega poklica opravka z denarjem, priporočamo, da nosite čim več vijoličnih oblačil ali modnih dodatkov, od srajc, bluz in nogavic pa do kravat. Druga možnost je, da na svojem domu ali v pisarni severno steno pobarvate vijolično, saj vam bo to prineslo večjo poslovno srečo in posledično boljše finančno stanje.

Izboljšanje poslovnih okoliščin

Poklici, področja in institucije, ki uspevajo pod okriljem vijolične barve, so predvsem oglaševanje, psihologija, umetniški studii, televizijske in filmske družbe, trgovine z darili ali svetili in cvetličarne. Če imate svojo prodajalno, v njej jugovzhodni del pobarvajte z odtenki vijolične in se veselite svojih novih ustvarjalnih moči, večjega števila strank in poslovnih uspehov.

Pridobivanje modrosti, miru in osebne rasti

Sobo, v kateri meditirate ali se kako drugače sproščate, pobarvajte vijolično ali v barvi sivke. Vijolična, še posebej vijolična svetloba, spodbuja meditacijo, zato si v ta namen kupite vijolični kristal in ga obesite na sončni svetlobi, tako da bo na vaše stene odseval vijolično mavrico. Ali pa na okno preprosto nalepite vijolični vitraž, ki bo vašo sobo obarval v tej barvi.

Prinaša srečo

Odtenki vijolične so odlični za spodbujanje srečnejših življenjskih okoliščin, še posebej takrat, kadar vijolično kombiniramo z belo, zlato ali srebrno. Če torej želite v svoje življenje vnesti več sreče, te barvne kombinacije uporabite v zahodnem ali severozahodnem vogalu svojega doma.

Prinaša nove priložnosti v življenju

Če boste vhodna vrata pobarvali vijolično, boste s tem v svojem življenje povabili nove priložnosti in aktivirali energijo vhoda svojega doma, skozi katerega či vstopa v vaš dom. S pobarvanjem vhodnih vrat lahko nemudoma izboljšate či svojega doma, s tem pa tudi svoje zdravje, kariero, priljubljenost med znanci in prijatelji in ugled med sodelavci. Vijolična vhodna barva niso dobra le v primeru, če so obrnjena na severozahod. V tem primeru jih raje pobarvajte z zlato, belo, srebrno ali sivo barvo.

Izboljšuje ljubezensko življenje

Če želite izboljšati svoje ljubezensko življenje in romantično energijo, v vijolične odtenke odenite svojo spalnico, pisarno ali jugozahodni del ali steno svojega doma. Če ste poročeni ali v partnerstvu, fotografijo, na kateri ste s svojim partnerjem, uokvirite v vijolični okvir, saj bo to izboljšalo vajine romantične urice. Več sproščujočih romantičnih uric v dvoje vam bodo prinesle tudi vijolične rjuhe, vijolično spodnje perilo ali sivkina esenca, s katero boste odišavili posteljnino.

Preberite še: