Vnetje nožnice - vzroki in rešitve

Spet čutim, da se nekaj pripravlja. Srbi me, peče in ta značilni izcedek iz nožnice! Ne vem več, kaj naj naredim. Skoraj vsak mesec je ista zgodba, ginekolog mi pravi, da je to glivično vnetje in mi ne more pomagati drugače, kot da mi vedno znova priporoči zdravila, ki pa očitno ne zaležejo dolgo.

22. 4. 2013 | Promocijsko sporočilo

Ste se prepoznali? Ponavljajoča se nožnična vnetja z neprijetno srbečico, povečanim izcedkom in skelenjem niso nobena redkost. Tekom življenja se z vaginalnim vnetjem sreča skoraj vsaka ženska.

Vzroki za to neprijetno nadlogo so različni:

• NIHANJA HORMONOV: mesečni menstrualni ciklus, nosečnost, menopavza, zunanji dejavniki (hormonski motilci v obliki kemikalij: pesticidi, PCB-ji, dioksini...), stres (kortizol vpliva na nastajanje spolnih hormonov).

Rešitev: Na uravnoteženje hormonov sami težko vplivamo. Potrudimo se, da zmanjšamo stres in jemo zdravo hrano.

Vagilact NTC vaginalete vsebujejo sojine izoflavone, ki so naravni estrogeni (fitoestrogeni).Ti spodbujajo nastajanje mlečne kisline, zato prispevajo k znižanju pH-ja nožnice.

• PORUŠENO RAVNOVESJE VAGINALNE MIKROFLORE: uporaba antibiotikov, protiglivičnih zdravil, umivanje z neprimernimi mili, uporaba dišečih robčkov, deodorantov, lubrikantov...

Rešitev: Za to, da bo mikroflora v nožnici lahko nemoteno živela in nas branila pred škodljivimi mikroorganizmi, moramo skrbeti za rahlo kisel pH nožnice. Izberimo ustrezno kozmetiko za intimno nego, ki ne bo rušila pH-ja nožnice.

V času težav lahko z uporabo Vagilacta NTC poskrbimo za vzpostavitev normalnega pH (4,0 - 4,5) nožnice, saj vsebuje mlečno kislino. Mečnokislinske bakterije v Vagilactu NTC se bodo z vzpostavitvijo ustreznega okolja oprijele sluznice, s tem pa zmanjšale možnost, da se tja naseli kakšna druga (škodljiva) bakterija ali glivica (kandida).

• VLAŽNO OKOLJE: neustrezno spodnje perilo (sintetika), uporaba neprimernih higienskih vložkov (umetni materiali), tesna oblačila (najlonke, oprijete hlače...).

Rešitev:Uporabljajmo higienske vložke iz naravnih materialov. Tudi izbira zapeljivega perila je ogromna. Potrudimo se in poiščimo takega iz bombaža. Sintetične hlačne nogavice lahko zamenjajo tanke bombažne, tesne kavbojke pa oblecimo redkeje.

Vagilact NTC  deluje trojno: fitoestrogeni posnemajo estrogene, mlečna kislina poskrbi za primeren pH, v nožnico pa prinese tudi bakterije zdrave vaginalne mikroflore, ki se lahko oprimejo sluznice in se v novo ustvarjenem okolju brezskrbno razmnožujejo. Uporabo priporočamo takoj, ko zaznate prve neprijetne znake ter po vsakem zdravljenju za antibiotiki ali antimikotiki.