Lastnostni ozaveščenega, čutnega in skrbnega moškega

Poglejmo si nekaj lastnosti moškega, ki se zaveda samega sebe, je sposoben nežnosti ter razumevanja. 

Lastnostni ozaveščenega, čutnega in skrbnega moškega (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
25. 7. 2019

Dandanes, ko so moške in ženske vloge tako kaotično razdeljene in pomešane, je že težko prepoznati moškost. Tukaj mišice in trdoživost ne igrajo nobene vloge. Tokrat bomo izbrali izraz ozveščen ali sočuten moški, ki je čuteč, ljubeč, pozoren in v stiku s samim seboj. Ne glede na to, kakšen je njegov status in kaj je po poklicu, naj bi imel sledeče kvalitete:

1. Deli iskrene nasmehe

To je moški, ki vsak dan najde vzrok za nasmeh in pozitivne misli. Nasmeh, ki izžareva samozavest in zaupanje vase, v vesolje in v višje dobro. S svojo energijo lahko navdušuje in spodbuja tudi druge.

2. Daje pozornost

Skrben moški ne kupuje ljubezni in naklonjenosti z materialnimi predmeti. Zna poslušati in je pozoren na to, kaj imate radi. Namesto, da bi poklanjal draga darila,  poklanja svojo pozornost, čas in energijo.

3. Ne obsoja

Ozaveščen in sočuten moški razume, da je vsakomur kdaj težko, zato ne sodi oz. ne obsoja. Ljudi nikoli ne sodi glede na njihovo spolno usmerjenost ali kaj drugega. Razume, da ima vsak svojo pot. Razume tudi, da ima nekdo slab dan in morda potrebuje le spodobno besedo, objem ali iskren pogovor. Sprejema ranljivost. 

4. Se ne hvali 

Zaveda se, da je vsaka izkušnja učenje. Ne počiva na lovorikah in se ne hvali egoisitično z dosežki, pač pa vztrajno koraka po svoji poti naprej. 

5. Zna dajati in prejemati

Pozna razliko med prejemanjem in dajanjem. Ker spoštuje načela izmenjave oz. "daj-dam" pravilo je uspešen tako v intimnih odnosih kot v poslu.

6. Lahko je dober prijatelj in dober partner

Ima prijatelje, ki jih ceni in spoštuje ter si zna vzeti čas za njih. Rad se druži, obenem pa si zna čas dobro razporediti, tako da na račun moške družbe nikoli ne zanemarja svoje partnerke.

7. Igrivost

Ozaveščen moški igrivo dojema življenje. Ni ga sram plesati, peti, ljubiti in se smejati iskreno in odprto. Z obema rokama objema priložnosti, ki mu prihajajo na proti in zna uživati v trenutku.

8. Zdrav odnos do sebe

Zaveda se, da "zdrav način življenja" ni nekaj samo za ženske. In da denimo biti vegetarijanec ali meditirati ne pomeni, da nisi moški. Zato brez sramu je zdravo hrano oz. skrbi za svoje fizično in psihično telo. Ko uresničuje svoje potrebe, vedno gleda, da to počne na način, ki ne ogroža drugih. Skrbi ga za dobrobit planeta. 

9. Odkritosrčnost

Govori tisto, kar čuti in se ne pretvarja. Zna izražati svoja čustva, ne glede na to, ali so ta sprejeta ali ne. 

10. Postavljanje meja

Je toleranten, a ne pusti, da bi mu kdorkoli karkoli vsiljeval, zato zna postaviti tudi meje. V konfliktu razume moč kompromisa, odprte komunikacije in mirnega reševanja problemov.

11. Dajanje in prejemanje užitka

V postelji ne gleda samo nase, posveti se tudi parterki (partnerju) in raziskuje. Obenem pa ve, kaj ga zadovoljuje in zna to razločno povedati. Spolnost z njim je več kot le telovadba – je duhovna izkušnja.

12. Odgovornost

Stoji za svojimi odločitvami. Dobro se zaveda, da je sam svoje sreče kovač in ve, kaj pomeni hvaležnost.

Vir: The Mind's Journal

Preberite še: