Namaz iz pečene buče

Sladkast in izjemno kremast namaz, ki se prileže za zajtrk ali malico.

Namaz iz pečene buče (foto: Jasmina Hrastovec) Jasmina Hrastovec
28. 11. 2016

Potrebujemo: 

  • 1 hokaido buča, ekološko pridelane ni potrebno lupiti
  • oljčno olje
  • lističi žajbla
  • sol, poper, česen
  • začimbe

Hokaido bučo narežemo na lunce, solimo, dodamo žajbelj, pokapamo z oljem in damo v ogreto pečico. Pečemo približno 30-40 minut na 180°C. Ko je pečeno žajbelj odstranimo.

Pečeno ohladimo in s paličnim mešalnikom ali le z vilico pretlačimo v namaz. Dodamo tudi oljčno olje, sol, poper in česen.

Po vrhu posujemo z origanom ali poljubno začimbo.

Recept in fotografije: Jasmina Hrastovec, več receptov na: mincikuha.blogspot.si ali Facebook: Minci kuha - Vegi preprosto in dostopno

Poskusite še: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri