Pomembno je, da se v svoji koži počutimo dobro

Koža je tista pregrada, ki človeka loči od zunanjega sveta. Vse, kar smo, se skriva pod kožo. Pa če na to gledamo iz fizične ali pa mentalne perspektive. In pomembno je, da se v svoji koži počutimo dobro …

Pomembno je, da se v svoji koži počutimo dobro (foto: profimedia) profimedia
5. 6. 2020 | Promocijsko sporočilo

Koža je v mladosti sočna, napeta, elastična, sveža in brez gub. Kmalu po 20. letu starosti pa začne njena svežina upadati. Lahko postane suha, občutljiva, pojavijo se prve gubice, pigmentne lise in druge nevšečnosti, zaradi katerih se v svoji koži preprosto ne počutimo več dobro.

Koža, ki izgublja elastičnost ali pa celo zateguje, peče in srbi, vsekakor ne nudi udobja. Gubice so sicer del staranja, ki je normalen telesni proces in smejalne so lahko prav simpatične, toda gubanje in različne nevšečnosti lahko tudi preprečimo.

Da začne koža po 20. letu izgubljati svežino, ni naključje …

Že po 20. letu pride do sprememb. Še posebej po 25. letu pa le-te postanejo bolj očitne. Prej mastna koža lahko postane suha in luskasta, nekatere pa doleti celo mašenje por, akne in hiperpigmentacije. Skoraj vsakdo pa se sooči tudi s prvimi gubicami. In starejši, kot smo, več jih je …

Da se to zgodi ravno okoli 25. leta, ni naključje, saj začne takrat v koži upadati tvorba kolagena. Gre za posebno beljakovino, ki deluje kot vezivo in skrbi za napet in lep videz kože. Brez njega se le-ta povesi in zguba, njena naravna zaščita pa postane oslabljena. S tem lahko pride do kupa neravnovesij, ki lahko prinesejo tudi srbenje, akne, ekceme in še kaj.

Gubice in nepravilnosti lahko preprečimo

Da bi to preprečili, je na najprej treba poskrbeti za primerno nego. Ta naj ne bo agresivna, hkrati pa mora podpreti naravno funkcijo kože. A nega ne pomeni le uporabe dobre vlažilne kreme, nežnega čiščenja, uporabe olj, serumov in hidrolatov, ki kožo vsekakor nahranijo in ji pomagajo okrepiti zaščitno funkcijo. Za dobro nego moramo poskrbeti tudi od znotraj navzven.

Kako ohraniti naravno tvorbo kolagena?

Da bi telo spodbudili k izdelavi kolagena ali pa vsaj preprečili njegovo upadanje, se moramo držati preprostih nasvetov. Ti so zdrava in uravnotežena prehrana, veliko spanja, čim manj stresnih okoliščin in strogo izogibanje soncu, ki uničuje kolagen ter posebne lipide ceramide, ki ohranjajo vlago in ščitijo kolagen. Odpovedati se je treba tudi alkoholu, kofeinu in sladkorju, saj vse to pospešuje staranje kože.

Kdaj nam vse to uspeva, spet drugič žal ne … Če smo odkriti, večini zaradi sodobnega načina življenja pogosto vse to ne uspeva.

Preprostejša pot do lepe kože …

Da bi telo ohranili v optimalnem stanju, ki omogoča idealno izdelovanje kolagena in posledično ohranjanje lepe in zdrave kože, mu moramo ponuditi gradnike, ki bodo tako delovanje tudi zagotovili. V ta namen lahko na trgu najdemo številne prehranske dodatke, ki pa so običajno narejeni iz živalskega kolagena, ki le nadomešča aminokisline, iz katerih je kolagen narejen, ne nudi pa podpore pri sami izdelavi.

Kolagen UP – naravna rešitev za lep, mladosten in zdrav videz kože

Kolagen UP je naravno prehransko dopolnilo brez laktoze, glutena in sladkorjev, ki so ga s podporo strokovnjakov razvili v podjetju Malinca. Vsebuje aminokisline, ki so gradniki telesu lastnega kolagena, dodani pa so še rastlinski izvlečki, ki telo celostno podprejo in delujejo tudi antioksidativno. To so izvlečki šipka, z veliko vitamina C, bambusa in zelenega čaja. Kožo pomagajo ščititi pred prostimi radikali, ki bi jo lahko poškodovali in ohranjajo njeno naravno lepoto.

Za še večji učinek pa so Kolagenu UP dodani še patentirani lipidi oz. ceramidi CERAMOSIDES™, ki poskrbijo, da so prvi rezultati na koži vidni že po štirinajstih dneh.

Ceramidi poskrbijo za prav posebno nego, saj zagotavljajo, da koža ostane navlažena tudi od znotraj navzven. To pa pomeni lepši in sijoč videz, okrepljeno kožno bariero in napeto kožo ter veliko več kolagena, saj ceramidi, ščitijo celice, ki ga izdelujejo. Koža tako postane okrepljena in negovana od znotraj ter mladostno sijoča navzven.

Naravno vegansko prehransko dopolnilo Kolagen UP je na voljo na www.malinca.si, v Maxi gourmet marketu v Ljubljani in v vseh prodajalnah dm po Sloveniji.