Pozabi na vatke in palčke za enkratno uporabo!

Se strinjaš s trditvijo »samo en planet imamo, zato ni plana B«? Se tudi ti trudiš živeti čim bolj trajnostno in vsakodnevno delaš majhne korake v smer boljšega jutri? Potem si zagotovo na pravem naslovu.

Pozabi na vatke in palčke za enkratno uporabo! (foto: Smile concept store) Smile concept store
7. 3. 2023

SPOZNAJ LAST OBJECT

Tokrat ti v sodelovanju s trgovino Smile Concept Store (pobrskaj spodaj, kje jih lahko najdeš) predstavljamo dve trajnostni alternativi podjetja Last Object.

 

LastObject je bil ustvarjen, da nadomesti izdelke za enkratno uporabo z izdelki, ki jih lahko uporabimo znova in znova. Našemu planetu želijo zagotoviti trajnostno izbiro in s tem postati del rešitve podnebne krize. Njihovi produkti so trajnostni od začetka do konca - delujejo po principu "cradle to grave". Verjamejo, da vsak korak k bolj trajnostnemu življenju šteje, pa naj se nam zdi še tako majhen. Na svoji poti želijo svojim zaposlenim ustvariti fantastično delovno okolje in jim dati odlične delovne priložnosti.

Ustvarili so blazinice za ponovno uporabo imenovane Last Round, ki so trajnostna alternativa blazinicam za odstranjevanje ličil. Narejene so iz materiala, ki ob stiku z vodo na otip postane mehak kot običajna vatirana blazinica. Vsako Last Round blazinico lahko uporabiš do 1750-krat in tako pomagaš pri manjšem onesnaževanju okolja. Škatlice, v katerih shranjuješ vatke pa so izdelane iz reciklirane plastike.

Druga trajnostna alternativa pa so Last Swab palčke za ušesa, ki so okolju prijazna alternativa vatiranim palčkam za ušesa. Palčko lahko uporabiš kar 1000-krat, saj je trpežna, varna za uporabo in prijazna do okolja. Po uporabi jo enostavno očistiš z milom in vodo. 

Smo te navdušili? Pobrskaj po spletni trgovini Smile Concept Store, kjer najdeš še druge trendi in navdihujoče trajnostne alternative (namig: pobrskaj tudi pod zavihek TRAJNOSTNO).

smileconceptstore.si

Vir fotografij: arhiv SMILE concept store