Recept: Kvinojine kroglice

Okusne kroglice iz kvinoje za popestritev jedilnika. 

Recept: Kvinojine kroglice (foto: Ana Vehovar) Ana Vehovar
18. 11. 2016

Sestavine: 

  • 1 skodelica neskuhane kvinoje
  • 1 por
  • 2-3 naribane korenčke
  • 1 žlica gorčice
  • Sveža zelišča: drobnjak, peteršilj oziroma po želji
  • Sol, poper, lahko tudi curry začimba
  • Sezamovo olje
  • Drobtine (lahko uporabimo tudi brezglutenske, ajdove ali pa v sezamova semena)

Postopek: 

Skuhamo kvinojo (običajno 20 minut). 

Na sezamovem olju prepražimo por, nariban korenček in pustimo nekaj minut, da se omehča. Dodamo kuhano kvinojo in željene začimbe (sol, poper, curry, drobnjak...) ter žlico gorčice. S paličnim mešalnikom zmiksamo maso, da dobimo gosto zmes, iz katere bomo lahko oblikovali kroglice. Pustimo, da se malce ohladi, da bomo lažje oblikovali. Kroglice povaljamo v drobtinah in/ali v sezamovih semenih.

Pečemo v pečici na 180 stopinjah C približno 20 minut.

Postrežemo s paradižnikovo omako, goboovo omako, špinačno omako ali vegansko majonezo in zelenjavo. Po želji. Dober tek! 

Recept in fotografije: Ana Vehovar

Preberite si še: