5 stvari, ki vas bodo popeljale v BOLJŠE ŽIVLJENJE

Preprosta življenjska pravila, ki pa lahko povzročijo velike spremembe v življenju... na bolje. 

5 stvari, ki vas bodo popeljale v BOLJŠE ŽIVLJENJE (foto: pexels) pexels
27. 4. 2021

1.  Bodite v trenutku. Bodite v naravi. Dihajte. Poslušajte.

Skrbno izbirajte svoje besede. Premislite, preden spregovorite, ali vaše besede prinašajo nerazumevanje ali širijo razumevanje? Prisluhnite ljudem, ki jih srečujete. 

Bodite zavestni vsakega trenutka. Zavedajte se svojega telesa. Hodite redno v naravo in jo opazujte ter se od nje učite. Zavestno dihajte preden vstopite v dom, v službo ali šolo, zavedajte se, kaj počnete tukaj in zdaj. Opaziti je potrebno ta trenutek, da smo lahko zadovoljni s svojim obstojem.

2. Izrazite hvaležnost

Ozrite se naokoli in opazite, kaj imate. Bodite enakovredno hvaležni tako za priložnosti kot za težave, ki so v resnici samo izzivi in preizkušnje. 

3.  Bodite zavestni potrošnik

Bodite zavestni pri tem, kaj kupujete in koga podpirate. Z vsakim nakupom namreč dajete svoj glas, kakšen svet si želite. Vprašajte se, ali z nakupom podpirate dobre zgodbe ali morda izkorščevanje (ljudi, narave, živali...). Pomislite na ozadje stvari, ki ste jo kupili in s tem podprli. Ne bodite apatični. 

Primer dobre prakse podjeta, ki se trudi za okolje je tudi Telemach. 

Poglejte si, kaj dobrega so naredili za okolje v zadnjem letu: 

4.  Širite sočutje 

Opazite, kje je potrebna pomoč. Postavite se v kožo drugih. Poglejte na stvari iz druge perspektive, ne samo iz svoje lastne. Če boste znali prisluhniti drugim, boste znali prisluhniti tudi sebi.

5. Sprejmite nenehne spremembe

Bodite odprti za novo in drugačno. Vsi se verjetno strinjamo, da živimo v čudnih časih. Predvsem tam, kjer se ljudje upiramo spremembam, nastaja kaos. Pa vendar... nekatere stvari se v resnici urejajo, čeprav se morda ne zdi tako. Naj vas ne bo strah novega. Zaupajte v življenje in sprejmite spremembe tam, kjer so potrebne, saj vas bodo lahko prav spremembe popeljale do boljšega življenja - takšnega, kakršnega si niti predstavljate ne.