Pridružite se posebnemu izzivu ZA ZEMLJO

Tudi letos smo se odločili za 5-tedenski izziv ZA ZEMLJO, ki nas tako potrpežljivo prenaša. Ste z nami? 

Pridružite se posebnemu izzivu ZA ZEMLJO (foto: shutterstock) shutterstock
15. 4. 2022

Če nam Zemlja v zadnjem času želi kaj sporočiti, je to nedvomno, da je potrebno nekaj spremeniti.  

Nekateri verjamejo, da je to tudi en izmed namenov nedavnih kriz. Da bi se človeštvo vsaj malce ustavilo in premislilo, kaj počne. 

Skrajni čas je za spremembe. In tekom našega izziva bomo iskali odgovore na vprašanje: "Kako bi lahko ravnali bolje? Bolj sočutno do sebe in planeta?"

Skupaj bomo prebujali razmisleke in iskali praktične rešitve za vsakdanje življenje. 5-tedenski izziv ZA ZEMLJO bo tudi letos raziskoval vprašanje: Kaj lahko sedaj naredimo ZA MATER ZEMLJO? Kako lahko sami z majhnimi koraki prispevamo svoj delež za naravo? 

Vabljeni, da se nam pridružite in v času izziva prejemate nasvete, trike in predloge, kako lahko zmanjšamo svoj vpliv na okolje. Ustvarjajmo lepši svet z majhnimi dejanji. 

 

Ker se ne moremo več igrati bogov. Veliki požari, ki so uničili pljuča Zemlje, nas niso ustavili. Niti ledeniki, ki se topijo, nas ne ustavijo. Mesta, ki se kopajo v smogu, tone odpadkov, ki plavajo v morju... Niti zavedanje, da smo odgovorni za šesto masovno izumiranje vrst… Nič nas ni ustavilo. 

Čas je, da se potrudimo, vsak zase v svojem vsakodnevnem življenju.

Za nasvete bomo povprašali ljudi, ki se v sklopu svojega dela trudijo delati trajnostno in okolju prijazno. Zagotovo bomo vsi dobili kak navdih zase. 

Pridružite se nam!