Pridružite se posebnemu izzivu ZA ZEMLJO

Odločili smo se za 5-tedenski izziv ZA ZEMLJO. Ker se vse začne pri nas samih... 

Pridružite se posebnemu izzivu ZA ZEMLJO (foto: Pexels) Pexels
16. 6. 2020

Če nam Zemlja v zadnjem času želi kaj sporočiti, je to nedvomno, da je potrebno nekaj spremeniti.  

Nekateri verjamejo, da je to tudi en izmed namenov letošnje krize in virusa. Da je človeštvo vsaj začasno pritisnilo tipko STOP, se ustavilo in premislilo, kaj počne. 

Prav zdaj bi morali temeljito razmisliti o tem, kaj bi lahko izboljšali? Kako bi lahko ravnali bolje? Bolj sočutno do sebe in planeta?

Nujno je nekaj spremeniti. Vendar, kaj in kako, se sprašujete? 

Tudi mi se sprašujemo, tuhtamo in trudimo po svojih močeh, zato smo se odločili za 5-tedenski izziv ZA ZEMLJO, tekom katerega bomo raziskovali vprašanje: Kaj lahko naredimo ZA MATI ZEMLJO? Kako lahko z majhnimi koraki prispevamo svoj delež za naravo? 

Vabljeni torej, da se nam pridružite in v času izziva prejemate nasvete, trike in predloge, kako lahko zmanjšamo svoj vpliv na okolje. Ustvarjajmo lepši svet z majhnimi dejanji. 

 

Ne moremo se več igrati bogov. Veliki požari, ki so v lanskem letu uničili pljuča Zemlje, nas niso ustavili. Niti ledeniki, ki se topijo, nas ne ustavijo. Mesta, ki se kopajo v smogu, tone odpadkov, ki plavajo v morju... Niti zavedanje, da smo odgovorni za šesto masovno izumiranje vrst… Nič nas ni ustavilo. 

Čas je, da se potrudimo, vsak zase, kolikor pač zmoremo.

Za nasvete bomo vsak teden povprašali tudi znane in manj znane Slovence, ki bodo opisali, kaj sami naredijo za naravo in kako zmanjšujejo svoj vpliv na okolje. Zagotovo bomo vsi dobili kak navdih zase.