Pridružite se posebnemu izzivu ZA ZEMLJO

Odločili smo se za 5-tedenski izziv ZA ZEMLJO, ki nas tako potrpežljivo prenaša. 

Pridružite se posebnemu izzivu ZA ZEMLJO (foto: pexels) pexels
12. 4. 2021

Če nam Zemlja v zadnjem času želi kaj sporočiti, je to nedvomno, da je potrebno nekaj spremeniti.  

Nekateri verjamejo, da je to tudi en izmed namenov trenutne krize in virusa. Da bi se človeštvo vsaj malce ustavilo in premislilo, kaj počne. 

Prav zdaj bi morali temeljito razmisliti o tem, kaj bi lahko izboljšali? Kako bi lahko ravnali bolje? Bolj sočutno do sebe in planeta?

Nujno je nekaj spremeniti. Vendar, kaj in kako, se sprašujete? 

Tudi mi se sprašujemo, tuhtamo in trudimo po svojih močeh, zato smo se tudi letos odločili za 5-tedenski izziv ZA ZEMLJO, tekom katerega bomo raziskovali vprašanje: Kaj lahko naredimo ZA MATER ZEMLJO? Kako lahko sami z majhnimi koraki prispevamo svoj delež za naravo? 

Vabljeni, da se nam pridružite in v času izziva prejemate nasvete, trike in predloge, kako lahko zmanjšamo svoj vpliv na okolje. Ustvarjajmo lepši svet z majhnimi dejanji. 

 

Ker se ne moremo več igrati bogov. Veliki požari, ki so uničili pljuča Zemlje, nas niso ustavili. Niti ledeniki, ki se topijo, nas ne ustavijo. Mesta, ki se kopajo v smogu, tone odpadkov, ki plavajo v morju... Niti zavedanje, da smo odgovorni za šesto masovno izumiranje vrst… Nič nas ni ustavilo. 

Čas je, da se potrudimo, vsak zase, kolikor pač zmoremo.

Za nasvete bomo povprašali tudi znane in manj znane Slovence. Zagotovo bomo vsi dobili kak navdih zase. 

Pridružite se nam!