Branko Djoković (trgovina Krajček): "Želimo dvigati zavest ljudi"

Če govorimo o svojem vplivu na okolje in Zemljo, se moramo vsekakor dotakniti svojih nakupovalnih navad. Zato smo poiskali trgovino, ki se zavzema za domače, lokalne, ekološke in čim bolj naravi prijazne izdelke.

Branko Djoković (trgovina Krajček): "Želimo dvigati zavest ljudi" (foto: sensa.si) sensa.si
30. 6. 2020

Pristali smo v starem mestnem jedru Kranja v butični trgovini Krajček, ki jo vodi nasmejan Kranjčan Branko Djoković

Ko se je Branko odločal za svojo pot, so ga navdihnile množice v supermarketih, kjer vse poteka masovno; od masovne produkcije do masovne potrošnje. Motivirale so ga, da naredi nekaj ravno nasprotnega temu. 

Krajček pa tudi ni postal zgolj še ena trgovina z zdravimi izdelki. Predstavlja nekakšen upor današnjemu hitremu tempu in supermarketom brez človeške komunikacije ter masovni proizvodnji. Podpira lokalne ljudi in kvalitetno lokalno hrano. V Krajčku se lahko nasmejiš in dobiš kakšen dober nasvet. Morda spoznaš nove ljudi. Se zadržiš, če se ti ravno ne mudi naprej. In kar naenkrat nakupovanje ni več stresno, ampak postane nekaj prijetnega... Nekaj za dušo. 

A Branko ne želi drugih siliti v svoja prepričanja, želi biti vzor že samo s tem, kar je oz. kar počne. Hkrati pa se zaveda, da lahko hitro skreneš iz začrtane poti. "Trg te hitro postavi pred preizkušnje, v katerih se pokaže, koliko si zvest svojim načelom."

Več pa v videu: 

Kaj vse se dogaja v Krajčku, lahko spremljate tukaj. 

Pripravila: Ana Vehovar