Ester Gokhale: Rešite se bolečin v hrbtu v osmih korakih

17. 12. 2015
Deli
Ester Gokhale: Rešite se bolečin v hrbtu v osmih korakih

Branje za tiste, ki želite osvojiti svobodo gibanja brez bolečine

Če verjamete, da je vaše telo tempelj in ne odlagališče negativnih čustev, je knjiga Rešite se bolečin v hrbtu v osmih korakih, pravo darilo za vas.

Knjiga je posvečena milijonom ljudem, ki po nepotrebnem trpijo zaradi bolečin v hrbtu. Ester Gokhale, ki je bila vse svoje življenje vključena v integrativne terapije, bralcem predstavlja telesu prijazne načine za odpravljanje bolečine. Pokaže vam, kako uporabljati ''notranji korzet''. Osvežujoče je njeno spoznanje, da za življenje brez bolečine v hrbtenici niso nujno potrebne naporne vaje.

Ester Gokhale je skozi lastno izkušnjo pri zdravljenju svojih bolečin v hrbtu razvila metodo za lajšanje bolečin v hrbtu – Metoda Gohkale. Zanjo je bil privilegij pomagati ljudem, da so se ponovno naučili načina gibanja, za katerega so bila njihova telesa oblikovana. Odraščala je v Indiji, kjer je pomagala svoji materi (medicinski sestri) zdraviti zapuščene dojenčke, ki so čakali na posvojitev. Študirala je biokemijo na Harvardu in Princetonu, kasneje pa se je odločila za študij akupunkture na Šoli za orientalsko medicino v San Franciscu. Ko se ji je po prvi nosečnosti in neuspešni operaciji, ponovno pojavila bolečina v hrbtu, se je podala na pot odkrivanja rešitev za bolečino v hrbtu. In na tej poti je pomagala mnogim. Njeno raziskovanje jo je odpeljalo v oddaljeno Burkino Faso, podeželsko Portugalsko in v ribiške vasi Brazilije. Njeni nauki in spoznanja so spremenili življenja mnogih ljudi. Njena lastna bolečina in odpravljanje le-te jo je vodila do spoznanja, da starodavna modrost telesa, ki je ohranjena v gibih tkalcev, mlinarjev in kmetov bolj tradicionalnih družb, varuje pred bolečino in krepi zdravje.

Knjiga je prepletena s koristnimi nasveti o tem, kako na naraven način preoblikovati svoje telo. Obogatena je z ilustracijami, ki ponujajo koristne vaje. Bralcu vliva upanje, da je možno vrniti telo nazaj k življenju brez bolečin na naraven in telesu prijazen način. Nobelov nagrajenec, pisatelj J. M. Coetzee je o knjigi zapisal: ''Najbolj jasna zadeva, ki sem jih prebral o delovanju človeške hrbtenice, s priročnimi lekcijami o tem, kako stati, sedeti, hoditi in spati svobodno, brez bolečin v hrbtu''.

Navdušila bo tiste, ki ste odprti za iskanje naravnih načinov zdravljenja telesa in ste s svojim telesom nežni, spoštljivi ter mu ne želite povzročati, temveč odvzeti bolečino. Ta knjiga je darilo za tiste, ki delujete po logiki: zakaj bi trpeli, če lahko najdemo načine, da bi živeli brez bolečine.

Knjigo lahko naročite tukaj.

In še opozorilo: znanje iz knjige lahko prenesete v prakso in se naučite tehnike Gokhale. Učiteljica Gohkale metode Sabina Blumauer, ki je strokovno pregledala knjigo, nudi delavnice in tečaje, kjer se lahko naučite naravne telesne drže za življenje brez bolečine. Več informacij najdete na njeni spletni strani.

Danaja Lorenčič

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja