Sejem Narava-zdravje: Obiščite Zelene urice

Zelen urice so tečaj osnov risanja in slikanja s pomočjo rastlin, ki ga lahko izkusite v okviru bogatega dogajanja na letošnjem sejmu Narava-zdravje.

Sejem Narava-zdravje: Obiščite Zelene urice (foto: Profimedia) Profimedia
14. 10. 2021

Že poznate zavetišče, kjer lahko oddate rastline, za katere iz takšnega ali drugačnega razloga ne morete skrbeti in ki jih posvojijo tisti, ki jih potrebujejo ali želijo? Pridite na sejem in se priključite projektu.

Na razstavnem prostoru Zavetišča pa se lahko pridružite Zelenim uricam – tečaju osnov risanje in slikanja s pomočjo rastlin. Tako boste poleg osnov risanja in slikanja spoznavali tudi različne zelene prijateljice, ki nam delajo družbo v naših domovih, ter si izmenjevali izkušnje o skrbi za rastline pod vodstvom izkušene magistre slikarstva in varuhinje rastlin Anamari Hrup.

Udeleženci boste spoznali osnove risbe: perspektivo, odnose med predmeti in figuro v prostoru, prenašanje razmerij iz tridimenzionalnega prostora na dvodimenzionalni prostor formata, viziranje ter različne medije izražanja, kot so oglje, tuš, grafit in tempera.

Predznanje ni potrebno, vse materiale dobite na delavnici. Namen srečanj je sproščeno ustvarjanje v družbi rastlin ter povezovanje z njimi preko osredotočenega opazovanja ob risanju in slikanju.

Obvezno se prijavite: zavrzene.rastline@gmail.com ali 068 149 441.

Oglejte si še:

Obsejemski program