Dr. Mira Omerzel - Mirit: Brezmejne pojoče vezi telesa in duha mehiških Majev

Knjigi s krovnim naslovom Brezmejne pojoče vezi telesa in duha mehiških Majev iz knjižne serije devetih knjig z naslovom Kozmična telepatija ali modrost onkraj misli in slišnega zvoka preteklosti za prihodnost govorita o materialni in duhovni kulturi Majev.

7. 12. 2012

Dr. Mira Omerzel – Mirit, znanstvenica, glasbenica - terapevtka, duhovna učiteljica in medij, varuhinja starodavne modrosti in medkulturna povezovalka, je po štiridesetih letih raziskovanja biti zvoka in razsežnosti zavesti ter osmih letih klesanja omenjenih dveh knjig, dokončala obsežno delo. Knjigi skupaj obsegata skoraj 800 strani in vsebujeta 112 fotografij.

Avtorica v prvi knjigi, Razsežnosti brezčasja in večnosti v kulturi Majev, iz duhovnega zornega kota razloži genezo in sveto knjigo Popol Vuh. Bralcu odstira način vzpenjanja po devetdimenzionalni osi zavesti skozi snovni in nesnovni svet in 9 ravni celovitega in popolnega. Opisuje starodavna majevska obredja, na primer klicanje dežja, posvetitev na vrhu svetega drevesa v obredjih ognja, simboliko svete kače in svetega drevesa, pomen svetih krajev in svetišč ter magijo Sonca, Zemlje, planetov in zvezd, predvsem pa revolucijo osrediščene zavesti ali enovitosti ter pot do Nemega znanja Univerzuma.

Tovrstno potovanje na vrh ali v Tišino je cilj starodavnih duhovnih bojevnikov in namen življenjskega iskanja. Toga stara logika se mora namreč umakniti dostojanstvu povezanosti z vsemi ravnmi resničnosti, pa tudi z vsemi pojavnimi oblikami ali bitji. Stari Maji so vztrajno poskušali presegati zamejitve časa in prostora ter tako doseči izjemne sposobnosti galaktičnega metačloveka ali popolnega in prebujenega bitja, ki se je vrnilo v svoje izhodišče in Središče.

V drugi knjigi, Zvočna alkimija, duh, duša in zavest starih Majev, avtorica pojasnjuje magijo zvoka,  svečeniške in astronomske šole glasbe, obredno iniciacijsko potovanje Pradavnih v mnogorazsežnostno kozmično zavest, v Prapočelo Kreacije, v Troedinost kozmičnega, duhovnega in fizičnega; razkriva vlogo zvoka in tišine (Hunahpu), nauke in vodila indijanskih bojevnikov, moč kristalnih lobanj in načine uglaševanja z vsemi ravnmi bivanja in obstoja, predvsem pa evolucijo in revolucijo osrediščene zavesti ter jasnočutno pot do Nemega znanja Univerzuma. Vse to pisateljica in duhovna bojevnica razgalja skozi zvočne oktave ali pojoče vezi – kode nesmrtnosti, ki zazvenijo, ko se um utiša.

Zvok je učinkovito orodje magije ljubezni v posvetitvah življenja in smrti, v katerih človek išče svojo bit in osrediščenost ali povezanost z Inteligenco življenja ter tako prebuja speče sposobnosti galaktičnega metačloveka. Povezovanje po osi ali skozi oktave zavesti pa je lahko uspešno in učinkovito šele, ko človek predano žrtvuje ali izniči vse svoje slabosti. Takšna je človekova pot v srečo in obilje ‒ tako nekoč kot danes.

Knjigi pripovedujeta o modrosti starih Majev, ki po izjemni prodornosti in tudi skrivnostnosti morda krepko presega številna izročila naravnih ali z naravo uglašenih ljudstev. V mnogih ohranjenih kulturnih drobcih ali prežitkih se je sicer še ohranila majevska tradicija v spominu redkih. Čudežne so bile sposobnosti prednikov, pravi majevska sveta knjiga Popol Vuh. Izjemna učenost majevskih modrecev je verjetno začela počasi toniti v pozabo že pred našim štetjem. Arheološko datirana zlata doba in vrhunec majevske kulture se je odvijal že v obdobjih, ko na ozemlju današnjega evropskega prostora nismo še niti začeli šteti let! Vendar je največji razcvet majevska civilizacija dosegla že mnogo poprej - v stoletjih in morda celo tisočletjih pred našim štetjem. Vsaj še 500 let za tem so Maji živeli dedovana izjemna duhovna spoznanja, ohranili pomembno filozofijo življenja in bogato materialno ter duhovno kulturo, sledili še danes nedosegljivi znanosti (še zlasti astronomski) ter uživali bogato in sporočilno umetnost, tako likovno, arhitekturno kot glasbeno.

Glasba, ki je bila najverjetneje v kulturi Majev vselej predvsem zvočna terapija, je bila v majevski družbi nepogrešljiva. Pravzaprav so se astronomska dognanja, dosežki znanosti, medicine in glasbe medsebojno dopolnjevali in služili drug drugemu. Duhovno iskanje življenjskih Resnic je zahtevalo vztrajno in natančno raziskovanje vesolja, njegovih zakonitosti in tudi zakonitosti bivanja na Zemlji. Znanost je tako botrovala dragoceni umetnosti, polni skrivnostne simbolike in skrite povednosti, ki je povratno vplivala na vsakodnevno življenje in duhovna iskanja.

Stari Maji so v minulih tisočletjih iskali tisto, kar ponovno iščemo spet danes: polnino življenja, celovitost, enost, vračanje v izvorno popolnost ali v Galaktično Središče, ki simbolizira lastno osrediščenost, dovršenost ali povezanost z vsemi ravnmi zavesti in resničnosti, ki jih človek lahko doseže in dojame v fizičnem svetu; človekov duh neumorno hote ali nehote išče potešeni mir in srečo. Ker pa ne zna več živeti v uglašenem skladju ali ubranem sozvočju z vsemi življenjskimi oblikami, bitji in danostmi, se uči tudi v travmatičnih izkušnjah, v trpljenju in bolečini, v spopadih in vojnah. Zato je modrost preteklosti ponovno pomembna.

Stari Maji so bili izjemni astronomi svečeniki in njihov koledar potrjuje naravnost neverjetne dosežke, saj so njihove meritve - brez sodobnih teleskopov in računalniških simulacij - osupljivo točne. Dandanašnji znanstveniki so izračunali, da so se pri merjenju večstoletnih ciklusov zmotili le za nekaj sekund!

Njihovo temeljno duhovno iskanje je bilo usmerjeno v razumevanje in raziskovanje kozmičnih, zemeljskih in osebnih ciklusov časa, ki se ciklično ponavljajo, čeprav nikoli ne povsem enako. Človeštvo po spiralni poti prehaja iz ene evolucijske ali zgodovinske stopnje v drugo, kar se dogaja prav sedaj - a vselej z drugačno oziroma širšo zavestjo. Stari Maji naj bi dodobra dognali razvojne stopnje zemeljske evolucije, še posebej pa evolucijske ravni zavesti na Zemlji. Torej so vedeli in raziskovali nekaj, o čemer se dandanes sploh ne razmišlja. Nič več ali pa sploh še ne!

Njihova filozofija in načini življenja so bili najverjetneje predano posvečeni velikemu in pomembnemu cilju: duhovni preobrazbi, očiščevanju ovir na poti spreminjanja v širše in boljše ali do razsvetljenega »svečeniškega« stanja vsepovezanosti. Zavestno so prebujali svoje sposobnosti in zavedajoče se igrali igro življenja ter gradili kozmično zavest na Zemlji.

Knjigi sta namenjeni širjenju znanstvene misli o zvoku, glasbi in parametrih zavesti, ozaveščanju zakonitosti življenja in prebujanju spečih sposobnosti, hkrati pa tudi oživljanju starodavne modrosti neštetih generacij jasnovidnih in jasnoslušnih dostojanstvenikov minulih dob, ki so se podobno kot mi danes trudili za boljši jutri. Čas je, da se razgradi nerazumevanje njihovih življenjskih vodil ter umakne stigmatiziranje davne vseobsežne življenjske filozofije, saj so stari Maji o življenju in bivanjskih zakonitostih vedeli mnogo več kot se dandanes zaveda sodobni svet ali si upa priznati. Majevska tehnologija, znanost in astronomija so še vedno občudovanja vredne.

O zakonitostih sreče, miru in blagostanja razlaga tudi majevska sveta knjiga Popol Vuh. Avtorica jo poskuša pojasniti tako, da bi bila razumljiva tudi sodobnim iskalcem resnice. Še posebej skrbno pa Mirit razgalja bojevnikovo pot, potovanje pogumnih duhovnih iskalcev - od utvar, laži, bežanja, jezljivosti do spokojnosti in čudežnosti razsvetljenega ali prebujenega zavedanja - iniciacijsko pot Pradavnih in starih Majev. Prvotno samo žrtvovanje slabega v okviru majevske univerze preganjanja strahu in zla ali v posvečeni igri z žogo, ki se je na žalost kasneje sprevrgla v nesmiselno krvavo žrtvovanje fizičnih src, o čemer govore tudi pesmi in pripovedi, pa še vedno šepeta o prvotnejšem namenu in načinih iskanja sreče; o duhovnem klesanju samega sebe, pa tudi darovanju materi Zemlji in vsem živim bitjem na njej. Darovanju najboljšega, kar človek zmore. Stari Maji so zavestno stopali po sveti poti sacbé, ki je bila pot poguma in resnice. Piramide in svetišča, ki jih vsakodnevno občuduje na tisoče ljudi, pa so v svoji biti zamrznjena glasba ali zvočne slike življenja ter astronomski koledar hkrati. Svetišča in sveti kraji danes živečim Majem kozmične zavesti še vedno pomenijo posvečena vrata med frekvenčnimi svetovi ali dimenzijami zavesti.

Vse je v svoji biti zvočno valovanje. Ker pa v naši kulturi govorimo le o slišnem zvoku, je to tako, kot če bi se dotaknili le delčka telesa (oktavnega Univerzuma) ali le prsta namesto celotnega telesa. Celotna bivanjska slika ostaja zakrita, celovito zdravljenje duše in telesa je nemogoče, človek pa še naprej ostaja nesrečen, bolestno tekmovalen in bojevit. Globoko v sebi sicer ve, da mu nekaj manjka - oktava resničnosti namreč še ni popolna in zato tudi ni ubranega sozvočja in celostnega spoznanja.

Človeško telo je imenitno in silno zmogljivo glasbilo, saj poje in odmeva v neštetih oktavah. Prisluhniti mu velja in se uglasiti z njim. Hvaležno bo tedaj darovalo dobro počutje, srečo, svojo lepoto in dušni mir. Knjigi o Majih pa sta zato knjigi o slišnem in neslišnem zvoku. Človeško telo in duša želita le, da se vsakdo izrazi in zveni svobodno ter povezano - skozi vse pojoče oktave ali vezi vesolja, Zemlje in življenja. Misteriji življenja tedaj ne bodo več skrivnostni in nedosegljivi.

Vsi pravkar pojemo ali ustvarjamo svet, pravijo Maji. S tem, kaj in kako raz-mišljamo in čustvujemo (oboje sodi v domeno neslišnega oblikotvornega zvoka), ustvarjamo prihodnost. Čas je, da se polno zavemo teh kreatorskih sposobnosti živih bitij, ter oblikujemo in trajno zaživimo novo - boljše. Prisluhniti velja pesmi večnosti in blagodejni Tišini, zvoku Neba in Zemlje po indijansko.

O izjemni tehnologiji majevske zavesti pričajo tudi čudežne in razvpite kristalne lobanje, ki še vedno burijo duhove, pa izjemni indijanski načini hitrega in učinkovitega celostnega zdravljenja, ter tisočletja dedovana obredja, ki so služila enemu samemu cilju - biti vse boljši in širši.

Avtorica starodavno misel, šamansko potovanje v Središče galaksije in samega sebe, simboliko krvi, duše in celo žlez (anten za kozmična valovanja), duhovno in zvočno tehnologijo starih Majev, pa v celicah odtisnjen spomin, ki je pogovor Kozmosa s fizičnim svetom, simboliko kozmične kače in kozmičnega drevesa, plezanje po duhovni piramidi, krogotok življenja in smrti ter odrinjen šamanizem, pojasnjuje z dognanji kvantne fizike, astrofizike, astrogenetike, mikrobiologije, arheomuzikologije, teorije nastanka življenja, kaosa in reda ter vzporednih vesolij, s spoznanji o moči gravitacije in središču vesolja ... Vse pa Mirit popestri še s svojimi doživljanji razsežnosti zvoka, doživetji, izkušnjami in preizkušnjami med mehiškimi šamani. Preživela je celo naporno iniciacijo kačjega pika, da bi bolje razumela majevsko simboliko kače in moč samozdravljenja s kozmično življenjsko energijo.

Več na: www.kozmicna-telepatija.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri