Kozmično razstrupljanje: Taoističen pristop k notranjemu čiščenju; Avtorja: Mantak Chia, William U. Wei

V knjigi boste našli veliko različnih postopkov, ki vam bodo pomagali razstrupiti telo, saj ponuja nasvete in navodila za čiščenje vsake od devetih odprtin. Poleg tega pa avtorja razložita tudi, kako uravnotežiti in očistiti notranje okolje v telesu s samomasažo či in zdravilnimi zvoki skupaj z naravnimi recepti za zeliščne tonike in očiščevalna razstrupljanja.

20. 7. 2012

Morda se večina ljudi ne zaveda, a vsi imamo vrojeno sposobnost, da pozdravimo vse svoje bolezni in tegobe. To dejstvo in načelo že od nekdaj poznajo taoistični mojstri in po njem tudi živijo.

Sodoben način življenja je morda res prinesel tehnološki napredek in več ugodja, vendar pa vse to ne koristi kaj prida, saj je marsikatera sodobna sprememba negativna: uživamo prehrano, ki ni primerna za naš organizem, smo pod nenehnim stresom in na vsakem koraku nas preganja naglica. Vse to onemogoča naši prirojeni zmožnosti, da bi poskrbela za naše zdravje.

Avtorja dela, Mantak Chia in William U. Wei, nazorno opišeta in približata navade taoističnih modrecev, ki jih že stoletja uporabljajo za razstrupljanje telesa in pomlajevanje vseh mišic, tkiv in ne nazadnje tudi celic. To navdaja s svežino ne samo telo, ampak tudi duha, saj vsi poznamo pregovor: »Zdrav duh v zdravem telesu.« Če boste sledili navodilom avtorjev, boste ponovno vzpostavili svojo sposobnost samozdravljenja, tako da boste najprej iz telesa počasi in varno izločili vse toksine in odpadne snovi ter odpravili energijske zapore devetih telesnih odprtin.

Ob branju se boste seznanili tudi z razliko med bazično in kislo hrano, saj je prav razmerje med tema dvema pH vrednostma najosnovnejša lastnost človeškega telesa. Ker je okolje v organizmu blago bazično, je priporočljivo, da se izognemo živilom in jedem, ki v telesu ustvarjajo kislo okolje. Avtorja podrobno opišeta posledice nezdrave, kisle diete, priporočata tudi prehranske dodatke in spregovorita o tem, kako pomembna je čista voda s posebno nizko frekvenco, ki blagodejno vpliva na človeško telo in vse ostale žive organizme. Med drugim boste našli tudi navodila za klistiranje, urinsko terapijo in suho ščetkanje kože, delo pa zaokrožita z nasveti za štirinajstdnevni program za čiščenje celotnega telesa.

Zapomnite si - začeti je treba s previdnimi in skromnimi koraki. Če boste redno razstrupljali svoj organizem, boste postopno spoznali, da se vesolje nenehno pretaka skozi vas in vaše življenje bo postalo enostavneje. Čeprav so vesoljne energije življenja silovite, lahko samo z napačnimi prehranjevalnimi navadami povsem onemogočimo njihovo delovanje. Ko se oklepate starih navad in vztrajno pestujete črne misli, zaustavite ta osupljivi pretok, namesto da bi se mu prepustili. Energija sama ve, kam mora, zato se vam ni treba spraševati, kam in kako, če odprete svoje telo in duha ter ji dovolite, da vas odnese.

(Iz uvoda)

Več: www.cangura.com