Skrivnosti indijske astrologije: Knjiga, ki pojasni skrivnost naše usode

1. 2. 2021
Deli
Skrivnosti indijske astrologije: Knjiga, ki pojasni skrivnost naše usode (foto: pixabay)
pixabay

Vsi, ki vas bolj poglobljeno zanima djotiš, priporočamo odlično knjigo Skrivnosti indijske astrologije, ki jo je napisal Adrian P. Kezele.

KNJIGA O SVETLOBI V NAS

Knjiga je delno zamišljena kot učbenik, iz katerega se boste lahko naučili osnov djotiša. Je dober izvor informacij o tehnikah, ki jih uporablja djotiš, da s poljudnimi besedami pojasni skrivnost naše usode, ki je videti tako nedoumljiva. 

Knjiga je temeljni kamen tako za tiste, ki nameravate nadaljevati raziskovanje s študijem, pa tudi odlična podpora za vse, ki ste že doživeli džotiš svetovanje, ali pa se zanj še opogumljate. Ali pa bi radi samo raziskovali bogastvo indijske astrologije. 

Djotiš se je izkazal kot neverjetno natančen pri določanju kdaj naj bi se nekaj zgodilo. Ko boste delali po tej knjigi, se boste naučili, kako z navidez nepomembnimi informacijami o človeku - točen čas in kraj njegovega rojstva - pridete do številnih pomenljivih uvidov o njem: kakšen je pravzaprav ta človek, katera so osnovna nagnjena njegovega uma in srca, kako mu bo služilo zdravje, kaj naj naredi, da prepreči bolezni, vse o otrocih, poslu, duhovnem razvoju... in tako naprej. 

Najpomembnejša skrivnost je sicer v tem, da djotiš, indijska astrologija, pravzaprav sploh ni astrologija. Djotiš pomeni svetloba ali stvarnik svetlobe.

Djotiš govori, da je zavest primarna resničnost. Vse se dogaja v zavesti. 

Indijska kultura je poznala gibanje nebesnih teles že davno prej, preden so zahodni astronomi v strahu pred preganjanjem heretično zašepetali, da se vrtimo okoli Sonca in da živimo na okroglem planetu.

V Indiji je po dokazih obstajala astrologija vsaj od leta 8000 pr. n. št. A tudi ta trditev je vprašljiva. Več o tem boste spoznali v knjigi. 

Po začetku krščanstva je bila astrologija - tako kot druge znanosti iz pradavnine - počasi pozabljena. Glede na to, da se o njej ni smelo javno govoriti, je postala del ezoteričnega podzemlja. A to ne pomeni, da je modri ljudje niso še naprej preučevali. 

Djotiš pojasnjuje, kako lahko sedanjost vsakega posameznika oblikuje preteklost in prihodnost. 

Cilj džjotiša ni predvideti dogodke, pač pa nas usmeriti na najhitrejšo možno pot evolucije. To pomeni, da pred sabo odstranimo ovire, povečamo stopnjo notranjega razumevanja življenjskih resnic ter uskladimo naše delovanje z naravnimi zakoni. Predvidevanje je samo pogojno, in če že obstaja, je v službi spremembe.

Zvezde? Planeti? Delovanje vesolje na nas? Ah, pozabite. Obstajajo samo vzorci in globoki ritmi, katerih odmevi oblikujejo človeško življenje. 

S tem, ko djotiš razlaga primat zavesti, ne zanika trdnosti zaznavnega konsenza, ki ga imenujemo materialno vesolje. Ja, tam so zvezde. Ja, planeti krožijo okoli Sonca. Ja, kombinacije in odnosi, ki se tako oblikujejo, so edinstveni in neponovljivi kot človeška življenja. A kljub temu se vse odvija v zavesti; na zastrašujoče intimnem mestu tako zelo blizu nas, do katerega lahko pridemo z eno samo potezo pozornosti - z eno mislijo ali z občutkom. Djotiš govori o tem gibanju zavesti - o svetlobi v nas. 

Če boste kadarkoli šli na pravo, avtentično džotiš svetovanje, to ne bo "branje astrološke karte". To bo notranja preobrazba. Sprožila bo svetlobo v vas in krenili boste v novo smer, zavrgli dotedanje vzorce obnašanja, kot občasno zavržete stara oblačila. 

Djotiš nima nič skupnega z današnjo "zabavno" astrologijo.

Djotiš pristopa k posamezniku, edinstvenemu in neponovljivemu, ne pa k osebi kot pripadniku neke skupine. To ga "omejuje" na neposredno individualno delo z eno osebo, zato je neroden za množično komunikacijo.

Djotiš je zelo praktično znanje in čeprav verjetno ne bo nikoli tako komercialno izkoriščen, dokler je svet tak, kakršen je (kar pomeni, da bo težko dosegel globalno priljubljenost), boste hitro videli, da je konkretnost in praktičnost tega znanja zelo velika. 

Najvišji cilj džjotiša je znanje o življenjskem smislu in namenu; to ni intelektualno, temveč praktično in izkustveno znanje. 

Slika, ki jo zarišemo, ko preberemo natalno karto osebe in tako določimo karmične vplive, ki jih prinaša, niti malo ne miruje. Pravzaprav je edino, kar je stalno - sprememba! Vse je v procesu gibanja, ki se nikoli ne ustavlja. 

In djotiš nam pri tem pomaga na najboljše možne in osupljivo precizne načine, osvetljujejo našo pot in omogoči, da postanejo "tigrovi ugrizi" samo "piki komarjev".

Če iščete hiter način za "prerokovanje" prihodnosti, če vas zanima lahka zabava in teme za razgovor ob kavici, ki nimajo pretirane teže, lahko mirno odložite knjigo.

Učenje djotiša je podvig, ki zahteva celega človeka. Gre za dolg, doživljenjski študij.

Iz knjige Skrivnosti indijske astrologije, Adrian P. Kezele

Naročila in več infomacij najdete na zalozba-chiara.si

 

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu