Joga izziv za začetnike z Nino Gaspari 3. dan: Vadba za odpiranje bokov

Danes se bomo z vadbo osredotočili na naše boke in jih odpirali. Zakaj oz. za koga je to pomembno? 

Joga izziv za začetnike z Nino Gaspari 3. dan: Vadba za odpiranje bokov (foto: profimedia) profimedia
30. 5. 2018

3. dan joga izziva za začetnike z Nino Gaspari!

Večina, ki veliko sedi v službi, pa tudi šporniki in tisti, ki hodijo na intenzivne vadbe, zelo zapirajo svoje boke. Če imate pisarniško službo in ste več ur dnevno prisiljeni v sedeč položaj za računalnikom in v avtu, je današnja vadba nujna za vas. Z njo boste lahko odpravili bolečine v bokih in hrbtu, ki jih povzroča sedeč način življenja. 

Zapiranje bokov lahko z leti privede do težav, tudi do poškodb kolen, zato je dobro boke večkrat razgibati.

Blazino na tla, vdih in izdih ter veselo razgibavanje vam želimo!

VABLJENI TUDI NA JOGA DNEVE PO SLOVENIJI: 

  • Bled, 9. 6. 2018, Zaka (veslaški klub Bled).
  • Izola, 16. 6. 2018, San Simon.
  • Ljubljana, 23. 6. 2018, Špica.

Si želite brezplačno blazino za jogo? Prejeli jo boste ob prijavi na enega izmed Joga dnevov po Sloveniji. Več informacij in prijave tukaj.

Potrudite se, da postane ta vadba del vaših vsakodnevnih opravil – bolj redno kot jo boste izvajali, boljši bodo rezultati.

Ali tudi na bokih nosimo emocionalna bremena? 

Bolečine v bokih pa niso vedno le fizičnega izvora. Kaj zaprti boki povedo o našem čustvenem zdravju? 

Velikokrat odložimo čustva, kadar ne vemo, kaj bi z njimi, prav na naše boke. V bokih se skriva naša globoka ranljivost. 

Z zaprtimi boki kažemo na strah pred prihodnostjo. Strah nas je pričakovanj drugih. Strah nas je odnosov, še posebej romantičnih in intimnih odnosov. V bokih pa se lahko skrivajo tudi poslovni odnosi. 

Boki so locirani v naši drugi čakri, katera je povezana s spolnostjo, strastjo, užitkom. V njej se nahaja tudi sedež imunskega sistema. Druga čakra vpliva tudi na kreativnost, komunikativnost oz. potrebo po odnosih z drugimi ljudmi. 

Ko je druga čakra zaprta, energija ne teče skozi nas. Zaprti boki kažejo tudi na nesposobnost ljubezni do samega sebe. Sprednji del bokov kaže na prihodnost, zadnji del pa na preteklost. Če imamo zaprte boke, smo lahko prav tako preveč osredotočeni na preteklost. 

Zato je pomembno, da odpremo svoje boke; da se znebimo strahov in se odpremo življenju. 

vir: organicauthority.com

Se še niste prijavili na joga izziv za začetnike? 

Video vadba vam bo omogočila, da boste lahko jogo izvajali sami doma in tako prihranili čas (in denar). Nina vam bo skozi kratke video vadbe predstavila dinamično jogo, ki jo boste lahko enostavno vključili v svoj vsakdan. Poskrbela bo, da se boste pri izvajanju asan naučili pravilne postavitve telesa in načina dihanja, s katerim boste umirli svoje misli. Naučila vas bo tudi, kako se ogreti in na kaj morate paziti, če že imate kakšno poškodbo oz. da se ognete poškodbam. Predstavila bo lažje in zahtevnejše različice izvajanja vaj. Izziv vam lahko pomaga, da joga in zdrav način prehrane postaneta vaša nova rutina oz. del vsakdanjega življenja. Izziv je tako primeren za vse, tudi za čiste začetnike! Tako za moške kot ženske, mlajše in starejše... Se še niste prijavili na izziv? To lahko še vedno naredite tukaj

Poglejte si še: 

Joga izziv 1. dan: Uvod in POZDRAV SONCU

Joga izziv 2. dan: JUTRANJA VADBA