Veganska omleta, ki prepriča z okusom in teksturo... Odličen zajtrk ali kosilo!
ZA OMLETO POTREBUJETE:
-
100 g čičerikine moke
-
1 žlico koruznega škroba
-
Pol žlice vinskega kamna (pecilni prašek)
-
Ščep kurkume
-
Mlado čebulico ali por
-
Šparglje
-
Sol, poper, peteršilj, česen, čili
-
Olje
DODATEK / NADEV
-
V omleto dodamo pražene šampinjone na rdeči čebuli. Šampinjone očistimo, rdečo čebulo narežemo in popražimo na olju, dodamo šampinjone in pražimo nekaj minut, dodamo peteršilj, česen, sol. Lahko se uporabi tudi shitake gobe in nariban tofu ali zelenjavo po želji.
- Humus (po receptu za humus)
Čičerikino moko, koruzni škrob, kurkumo in vinski kamen zmešamo z vodo, da dobimo zmes za palačinke, morda malce bolj gosto. Dodamo na kolobarje narezano mlado čebulico ali por, solimo, popramo, dodamo česen, čili oz. začimbe po želji. Dodamo lahko tudi narezane češnjeve paradižnike.
Šparglje narežemo, stebla in vršičke damo posebej.
Stebla špargljev popražimo, da se razpustijo, če je potrebno se doda malce vode. Jih odstranimo in zelo na hitro prepražimo z malce vode še vršičke.
Nato spečemo omleto.
Omleto premažemo s humusom, dodamo pražene špargljeve stebla in šampinjone, zapremo in dodamo še vršičke.
Postrežemo s skledo solate.
Recept: Jasmina Hrastovec, več receptov na: mincikuha.blogspot.si ali Facebook: Minci kuha - Vegi preprosto in dostopno