10. Hospickafe »Podarimo življenje dnevom in ne dneve življenju«

Hospickafe je neformalen družabni dogodek, na katerem se v varnem vzdušju dvajsetletne tradicije Slovenskega društva hospic, ki skrbi za umirajoče in njihove svojce, pogovarjamo o minljivosti.

10. Hospickafe »Podarimo življenje dnevom in ne dneve življenju« (foto: profimedia) profimedia
19. 4. 2017

Slovensko društvo hospic in knjigarna Konzorcij vabita vsak četrti torek v mesecu v knjigarno Konzorcij na druženje Hospickafe »Podarimo življenje dnevom in ne dneve življenju« 

Delimo izkušnje spremljanja hudo bolnih, pričujemo o smrti, govorimo o procesu žalovanju ob izgubi bližnjega. Vse to s spoštovanjem in ranljivostjo ob zgodbah žalosti, bolečine in strahu, razočaranj, občutkov krivde in odpuščanja. Sebi in drugim temo smrti pomagamo udomačiti, skušamo jo detabuizirati. V našo družbo zato vabimo osebe, ki so izgubile bližnje, ljudi z lastno izkušnjo minljivosti in vse tiste, ki bi želeli prisluhniti izkušnjam in se v pogovoru notranje obogatiti.

Deseti Hospickafe bo v torek, 25. aprila 2017, ob 18. uri v knjigarni Konzorcij na Slovenski 29 v Ljubljani. Pogovor bo tekel o pomembnih poslednjih rečeh: z avtorjem knjige Čas nesmrtnosti dr. Alojzom Ihanom, avtorico priročnika »Dočakal boš pokoj« dr. Alenko Žnidaršič Kranjc in Blažem Bertoncljem, mednarodnim učiteljem joge. Zakaj je smrt tabuizirana in kakšne družbene manipulacije s smrtjo poznamo? Kako smrti vrniti intimnost in dostojanstvo? Na kaj moramo misliti, še preden se postaramo, hudo zbolimo ali umremo? Katre zadeve velja pravočasno urediti, da bo vsem v družini lažje? Kako se umiriti, ko ležimo bolni, kako biti globoko v sebi in pri sebi, ko umiramo?

Prijazno vabljeni k odpiranju srca in pričevanju o svojih izkušnjah!