Trenutki k svobodi: ČUTIM

Edina pot, po kateri se vrnemo vase, je tišina. Le v tišini lahko slišimo svoj lasten, edinstven zvok. Da bi se potopili vase, prenehajmo iskati zunaj. Poslušajmo, kaj odzvanja znotraj nas. Varnost, ki jo iščemo, je znotraj nas; stabilnost, ki jo iščemo, obstaja znotraj nas, ljubezen je znotraj nas.

19. 4. 2017

Tako pravi Kristina De Ventus, plesna pedagoginja, ki med drugim vodi plesno-gibalni sistem ishmech. Tema, h kateri se Kristina vedno znova vrača, je čutenje, ki smo ga sodobni ljudje zaradi specifičnega načina življenja že dolgo nazaj izgubili. 

Kristina pravi: "Zaradi tega, ker ne čutimo sebe in ker ne vemo, kdo smo, smo nesrečni. Vendar naše notranje bitje nenehno stremi k temu, da bi spoznali in slišali, kdo smo v resnici. Vsako živo bitje je edinstveno in ima svoj poseben vonj in zvok. Ljudje smo kot glasbeni instrument, ki išče način, na katerega bi se uskladil z zvokom celotnega stvarstva, ki je pulzirajoči organizem – veličastni orkester. Vsakdo išče sebe, da bi lahko zavestno sodeloval v tem orkestru, da bi se uglasil z oceanom enosti. Spoznati sebe pravzaprav pomeni odkriti svoj lasten zvok v sozvočju  popolnosti celotne kreacije.

Da bi lahko spoznali sebe, moramo znova obuditi svoje čutenje, šele potem bomo lahko spoznali, kdo smo. Človek ne bi smel soditi, ali je nekaj dobro ali slabo, le čutiti mora stvari takšne, kot so - potem bo spoznal Resnico. Nihče ni v kraljestvu kreacije nepomemben; vsak od nas prispeva svoj delček k popolnosti bivanja."

Da bi se lahko odprli širjavam zavesti, najprej potrebujemo zaupanje vase in v življenje. Zato si najprej dovolimo (ob)čutiti. Tako dobro kot slabo. In čeprav morda ne bomo čutili takoj, bodimo potrpežljivi, kajti prej alo slej bomo (za)slišali zvok življenja, ki odzvanja v nas.

Sprejeti to, kar smo, je včasih težko. Predvsem takrat, ko je potrebno sprejeti nekaj, kar nam ni prijetno. Kadar od sebe zahtevamo več kot zmoremo, čutimo v sebi nemir in kaos. Večinoma pa smo tudi leni in živimo manj polno, kot bi lahko. Težko nam je pogledati resnici v oči, zato jo prevečkrat izkrivljamo in si jo predtavljamo takšno, kot bi želeli, da bi bila. Živimo v iluziji. Zato bodimo potrpežljivi in mili in vrata do nas samih in Veličine obstoja se nam bodo odprla."

Odprite se čutenju in stopite na pot, ki vas bo pripeljala do sebe, na varane in prijeten način, ki ga zagotavlja učinkovita edinstvena plesna metoda ishmech. za vas smo pripravili mesečne 3-urne tematske delavnice v Ljubljani (21. 4., in 26. 5.), ki potekajo ob petkih, enkrat na mesec, od 18.00 - 21.00 h. 

TRENUTKI K SVOBODI: ČUTIM

KDAJ: petek, 21. 4. od 18.00 - 21.00 

KJE: Ljubljana, Cesta na Brdo 85, Parinama center

CENA: 35 eur
             22 eur za udeležence Bindu kontinuiranih delavnic

ZA KOGA:
Delavnica ne pogojuje predznanja ali predhodne udeležbe. Primerna je tako za začetnike kot tudi udeležence, ki ste se podobne delavnice že udeležili.

- za udeležence začetnih in nadaljevalnih skupin
- za vas, ki vam redni tedenski termini ne ustrezajo ali pa vam je Ljubljana med tednom predaleč
- za vas, ki bi se želeli hitreje vključiti v nadaljevalne skupine
- za vas, ki še ne obiskujete rednih terminov v Ljubljani, pa bi si želeli priključiti se v katero od obstoječih skupin 
- za prijatelje, znance, sosede, sorodnike, ki bi jim priporočili metodo Ishmech 
- delavnico lahko tudi podarite kot darilni bon

PRIJAVE: Na delavnico se prijavite z izpolnjeno spletno prijavnico

VEČ INFO: www.bindu.si