4-dnevni poletni kamp ishmecha (plesa brez forme), meditacij in dihalnih tehnik s Kristino De Ventus

Debeli rtič, 21. 6 . - 25. 6. 2013

4-dnevni poletni kamp ishmecha (plesa brez forme), meditacij in dihalnih tehnik s Kristino De Ventus (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
13. 5. 2013

Ishmech je pospešena pot, s katero se odučimo naučenega znanja o gibanju, umirimo um in se vrnemo k lastnemu potencialu. Ishmech nas pripelje do popolne svobode gibanja in bivanja, ko smo zmožni sami kreirati svoje življenjske situacije.

S plesom ishmech se podajamo v avanturo s samim seboj, ki nas popelje k stanju, osvobojenemu vseh trdot, nečutenja in nedoživljanja. Osvobodimo se prepričanj, spominov, napetosti, navad, trdote, stresa in se naučimo gibati na lažji način. Porodijo se radost, ekstaza, užitek. Telesu povrnemo lastno samozavest, ki jo je imelo ob rojstvu, a smo nanjo pozabili.

Zakaj na ishmech?

za pravilno in sproščeno uporabo telesa kot instrumenta za samostojno izražanje

za povrnitev telesne samozavesti, ki smo jo imeli kot otroci

  • za izboljšanje ravnotežja
  • za radost, ekstazo in užitek
  • za umsko in psihično nenavezanost
  • za odpravo zavor na telesni, umski in čustveni ravni
  • za usmerjeno komuniciranje
  • za odpravo telesnih anomalij

Izkušnje ishmecha so uporabne v vseh vidikih življenja, tako v poslovnem kot v zasebnem. Novo stanje telesa odpre določene kanale in naši možgani pričnejo dobivati drugačne informacije. Posledično se dvigne naš nivo zavestnosti - zavestnosti doživljanja sebe v okolju in vseh vplivov od zunaj, tudi razumevanja dogajanja, ki se odvija znotraj nas. Človek zaupa svojim odločitvam, samostojno kreira prave situacije in jih prilagaja trenutnemu stanju/dogajanju. Zato je ishmech primeren za vse, ki si želijo polnejšo, učinkovitejšo in usmerjeno komunikacijo in interakcijo s sabo in z drugimi.

Za vključitev v program ne potrebujete plesnega predznanja. Ni potrebno, da ste v življenju že kdaj prej plesali. Kamp je namenjen tako moškim kot ženskam.

Podrobneje o programu

Poletni kamp bomo preživeli na slovenski obali na Debelem Rtiču, ki zaradi blagodejnega sredozemskega podnebja že desetletja uživa ugled mladinskega zdravilišča in letovišča. Naših delovnih okolij bo več. Za delavnice v naravi plaža na samem, borov gozd, vinogradi in oljčni nasadi, ter dvorana s teraso v hotelskem kompleksu. Nastanjeni bomo v hotelu Bor, ki je na skrajnem robu letovišča in ločen od mladinskih domov. Plaža je v neposredni bližini hotela. Na voljo je tudi zunanji bazen z morsko vodo.

Kristina De Ventus je plesalka in plesna pedagoginja s statusom Ministrstva za kulturo RS ter trenerka za ishmech. Dobrih 15 let vodi plesne delavnice v Sloveniji in tujini. Raznovrstne izkušnje z odrov, tudi svetovnih, so jo naučile, da ne predaja ničesar, česar sama ni doživela, razumela, okušala. In ničesar, česar tudi sama ne živi. Vedno je pripravljena v nepripravljenosti. Strokovna podkovanost je zgolj podlaga, ki jo nadgrajuje z izjemnim čutenjem, s subtilnostjo, kreativnostjo in z občutkom za izbiro trenutka.

KDAJ: 21.6. - 25.6. 2013

KJE: Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič na slovenski obali

INFORMACIJE: Tadeja Kern 040 423 719 (ob delavnikih od 14-18h), info@deventus.si

Več informacij...