4. oktobra smo obeležili svetovni dan živali: bodimo odgovorni do njih!

Družba Mars je tudi letos pred svetovnim dnevom živali z različnimi aktivnostmi ozaveščala o odgovornem lastništvu in skrbi do vseh živali. 

4. oktobra smo obeležili svetovni dan živali: bodimo odgovorni do njih! (foto: PROMO) PROMO
5. 10. 2020 | Promocijsko sporočilo

S priljubljenima blagovnima znamkama na področju prehrane hišnih ljubljenčkov, Pedigree® in Whiskas®, so pozvali lastnike mačk in psov (in tiste, ki to še boste), da z uporabo ključnika #psisozakon ali #mackesozakon na družbenih omrežjih (www.facebook.com/PsiSoZakon in www.facebook.com/WhiskasSlovenija) sodelujejo v simpatični razpravi, zakaj so lastnikom mačko ali psov ljubši psi ali mačke.

V duhu ljubezni do živali je razprava na uradnem Facebook profilu družbe Mars dodobra opremila s čudovitimi fotografijami zvestih štirinožnih kosmatincev ter prefinjenih samosvojih uživačev in iskrenih zapisov o tem, zakaj imamo radi tako mačke kot pse. K sodelovanju v kampanji pa sta pristopila tudi Rebeka Dremelj kot ponosna lastnica puhaste kepice Lene in Denis Porčič kot ponosni lastnik čudovite psičke Xene, ki sta, vsak na svoj zabaven način poskušala orisati to neverjetno ljubezen do mačk in psov. Preverite sami, kako uspešna sta bila. 

»Glede na pomembno vlogo, ki jo imajo živali v našem življenju, vsako leto 4. oktober obeležujemo kot svetovni dan živali. To je mednarodni dogodek, ki ga posamezniki in podjetja uporabljajo za ozaveščanje o pomenu sobivanja s temi neverjetnimi bitji in za doseganje medsebojne naklonjenosti ljudi in živali. Tudi družba Mars vsako leto z različnimi aktivnostmi spodbuja in ozavešča o nujnosti odgovornega lastništva ter skrbi do vseh živali,« je izpostavila Maja Zorc, skrbnica blagovnih znamk skupine izdelkov hrane za male živali, Mars. In dodala: »Zato skrbite in bodite odgovorni do svojih štirinožnih kosmatincev ter prefinjenih samosvojih uživačev, bodite jim bodite zvesti prijatelji, tako kot so oni nam. Ponosno poudarite, da vaš svet ne bi bil enak brez vašega najljubšega smrčka!«

Zgodbe o neverjetni povezanosti med človekom in živaljo torej sežejo že daleč v zgodovino, danes pa si življenja brez njih enostavno ne znamo predstavljati. Skrb za dobrobit živali in ljubezen do njih spodbujata smeh, dobro voljo, psihično in fizično nas sproščata ter nam tako pomagataobvladovati stres, ki smo mu izpostavljeni vsak dan. Mali in veliki kosmatinci so preprosto del naše družine in katerikoli kraj spremenijo v dom.

Upamo, da je tudi vas 4. oktober, dan, ko smo obeležili svetovni dan živali, spomnil na vse lepo, kar nam živali nesebično dajejo, in na to, kako s svojo igrivostjo pričarajo svet lepši. Vsak posameznik lahko z odgovornim odnosom poskrbi, da bo tudi njihov svet lepši.