5. Sensa dan: Prebudite svoj življenjski potencial!

Pridružite se nam na Sensa dnevu 28. oktobra 2017, vstop prost.

5. Sensa dan: Prebudite svoj življenjski potencial! (foto: profimedia) profimedia
17. 10. 2017

Revija Sensa in društvo Bindu vas vabita na 5. Sensa dan, ki bo potekal v soboto, 28. oktobra, v Parinama centru (Cesta na Brdo 85, Ljubljana).

Prebudite svoj življenjski potencial

Na ta svet smo prinesli številne, skoraj čudežne sposobnosti, ki jih zaradi življenja, kot ga živimo, ne znamo več uporabljati. Ne zavedamo se svoje moči in neizmernih zmožnosti, zato jih ne moremo koristno uporabiti. Ti potenciali so kot seme, ki čaka, da ga prebudimo.
V življenju smo namreč večinoma navajeni uporabljati glavo, svoj raz(um), ki nas reducira zgolj na misleča bitja. Pozabili smo, kako (ob)čutiti sebe in svet okrog nas, kako uporabljati svojo intuicijo in številne darove, ki so nam dani kot pripadnikom človeške vrste.
Zato da bi se znova spomnili svojo prave narave, boste lahko na Sensa dnevu izkusili odlične in učinkovite tehnike in metode za prebujanje spečih življenjskih potencialov.

Dopustite semenu v vas, da poči - naj iz njega vzklije novo življenje!

PROGRAM:


9.30 - 10.30

Aktivna kundalini meditacija: Vir življenjske energije

Kundalini energija je kot seme: čeprav v njem ne moremo videti drevesa, obstajajo v njem vsi potenciali zanj.

Ko ste v stanju utrujenosti in zasičeni s problemi življenja, bi se bilo dobro zavedati, da ste v omejenem energetskem stanju, v katerem uporabljate le majhen delček lastne življenjske energije in svojih kapacitet. Vzroki še tako banalnih problemov v vašem življenju lahko namreč izvirajo prav iz neuravnotežene ali blokirane življenjske energije.

V svetu modernih spoznanj o življenju je neznanje o kundalini energiji skoraj podobno popolni nepismenosti, zato potrebujemo nekoga, ki iz lastnega spoznanja ve, kaj je kundalini in kako jo prebuditi na popolnoma varen način. Vodja Bodin in Kristina De Ventus, ki bosta predstavila kundalini meditacijo, imata že vrsto let trajno odprto kundalini in sta dosegla globoko stanje razumevanja njene esence. Zato je kundalini meditacija pod njunim vodstvom popolnoma varna.


10.45 - 11.45

Sveti plesi po Gurdjieffu: Prisotnost - ključ do lastnega potenciala


Sistem G. Gurdjieffa skozi specifično gibanje človeka vodi k prebuditvi. Za to, da bi razumeli, kdo smo in spoznali resnico o sebi, potrebujemo zavestno odločitev oz. notranji namen, da želimo spoznati in razumeti sebe skozi življenje, in razumevanje, da sprememba zahteva naš zavesten napor.

Prisotnost je pot, ki nas pripelje do razumevanja sebe, drugih in življenja. Telo nikoli ne laže. Sveti plesi G. Gurdjijeffa nas peljejo v razumevanje in stanje Prisotnosti. Prisotnost je ključ do lastnega potenciala – kako živeti sebe, kako živeti to, kar smo. Beg pred neprijetnim ni nikoli prava rešitev. Neposredno soočenje z resnico je edina pot, ki nas očisti. Le v trenutku popolne (čiste) Prisotnosti imamo možnost neposrednega spoznanja, kaj obstaja izza bolečine, šoka, neprijetnega občutka ali misli.


12.00 - 13.00

Meditacija vrtenja po metodi Rumija: Ritem srca

Vrtenje sufijev/dervišev je ena od najstarejših in najmočnejših meditacijskih tehnik. Le ena sama izkušnja z njo vas lahko popolnoma spremeni.

Vrtenje odpira čutenje, prečiščuje um in telo ter vzpostavlja ravnovesje vseh ravni človekovega bivanja: fizičnega, čustvenega, umskega in duhovnega. S pomočjo vrtenja človek razvija stanje stabilnosti med notranjim in zunanjim življenjem in tako postaja popoln gospodar in kreator svojega življenja.

Čeprav velja vrtenje za visoko duhovno prakso, ima tudi povsem zemeljske koristi, kar potrjuje tudi znanost. Hkratno delovanja centrifugalne in centripetalne sile med vrtenjem namreč v telesu sproži številne fizične in biokemične procese:

  • človekovo telo se sčasoma popolnoma sprosti blokad
  • vrtenje aktivira delovanje celotnih možganov in uravnoveša levo in desno možgansko polovico (kot je znano, je pri večini ljudi razvita predvsem leva (miselna) možganska polovica
  • spremeni se struktura možganov
  • posledično se poveča kreativnost, intuicija, spontanost

Več o koristih vrtenja

14.00 – 16.30

Delavnica Rebirthinga (krožnega povezanega dihanja)

Raznovrstne blokade, nerazumevanja, neprijetni dogodki, travme, šoki in stresi ostanejo ZAPISANI v SPOMINIH našega TELESA. Ker tako postanejo del nas (lahko se jih zavedamo ali ne) in ker so povezani z neprijetnimi spomini, nam neprestano črpajo energijo. Če je takih dogodkov veliko, nam ti podzavestni procesi jemljejo še več energije.

To je zelo pogost razlog OBČUTKA izčrpanosti, nezadovoljstva, nejevolje, depresije, ker nam življenje enostavno ne teče, kot bi si želeli.

Ena od tehnik, ki tovrstne neprijetne dogodke osvobaja, je rebirthing oziroma krožno povezano dihanje. Njeni učinki so takojšnji in ob doslednem upoštevanju navodil rebirtherja trajni.

Dodatne informacije in prijava

Prijave več niso možne zaradi zaradi omejenosti prostora in zapolnjenih kapacitet.

Za več informacij o programu lahko pišete na e-naslov info@drustvo-bindu.si.

Udeležite se lahko enega ali vseh terminov.