7. Akademija Instituta IPAL: Karma in nejna preobrazba

Tradicionalna akademija, ki je potekala od leta 2006 do leta 2010, se je lansko leto preoblikovala – zdaj poteka v obliki javne konference. Na njej sodelujejo strokovnjaki s področij psihološke astrologije in jungovske psihoanalize.

15. 1. 2017

To bo 7. Akademija Instituta IPAL. Predstavljenih bo pet prispevkov pod skupnim naslovom »Karma in njena preobrazba«. Vsako predavanje bo trajalo približno po eno uro, udeleženci bodo lahko sodelovali v diskusiji. Na voljo bosta tudi zbornik z vsemi prispevki in praktična delavnica naslednji dan.

PROGRAM 7. Akademije Instituta IPAL

SOBOTA, 11. februar 2017, M Hotel, Derčeva 4, Ljubljana

7:30 Registracija udeležencev

8:00 - 9:00 *Sanjska matrica*
"Socialno sanjanje - spontano pripovedovanje sanj je jutranje srečanje, ki nas povezuje z ljudmi iz pradavnine. Sanjski dialog omogoča ozaveščanje nezavednega procesa sredi katerega smo."

9:15 - 9:30 *Pozdravni nagovor in kratka aktivna imaginacija*
dr. Matjaž Regovec

9:30 - 10:30 *Sodobni osebni arhetipski vzorci*
Andreja Jagrič

"Gojenka Instituta IPAL je ob branju knjige »Posvečeni dogovori«, avtorice Caroline Myss, dobila idejo, da bi raziskala tematiko arhetipskih vzorcev delovanja, predstavila tehniko, kako prepoznati 12 osebnih lastnih arhetipov, poseben poudarek pa namenila predstavitvi preživetvenih arhetipov - Otrok, Žrtev, Prostitutka in Saboter. Predstavila bo tudi delovanje sončne in senčne strani arhetipa, ter na primerih preverila, ali se tematika našega osebnega arhetipa v hiši arhetipskega kolesa lahko ujema s postavitvijo v natalni astrološki karti. Arhetipi po C. G. Jungu predstavljajo naše kolektivno nezavedno."

10:45 - 11:45 *Karmični kompleksi*
Mario Baar, dipl. psih. astrol.

"Psihološki kompleksi so nezavedne psihične vsebine, ki niso pod nazorom ego-identitete, zato se izražajo samovoljno, to je v skladu s svojo čustevno pogojeno notranjo strukuro. Kompleksi niso samo posledica neposrednih izkušenj, ampak velikokrat izvirajo iz travmatičnih izkušenj prejšnjih življenj, ki niso bile ustrezno razrešene. Karmični kompleksi so zapisani globoko v nezavednem spominu, zato je dostop do teh vsebin zelo težaven - v astrologiji si pomagamo s položajem Plutona in Luninih vozlov."

12:00 - 13:00 *Kronosova žetev*
Nadine Radesky, cert. psih. astrol.

"Današnji človek se je ujel v slepilo stalne rasti in večne mladosti - strah ga je poraza, bolečine in smrti. Če pogledamo v mitologijo, vidimo, da človek potrebuje notranje gnojilo porazov in neuspehov, da se prebije skozi svoje temne senčne plati in doseže uspeh v življenju. Saturnov položaj in aspekti v astrološki karti nam razkrivajo, kako nas bog časa uči karmične lekcije opuščanja starega skozi trpljenje, bolezen, staranje in smrt. To notranje delo lahko opravimo edinole sami, in sicer samo tukaj in zdaj. Sami se rodimo in sami umremo - Kronosovi žetvi nihče ne ubeži."

13:00 - 14:00 Odmor za kosilo
Ob prihodu je možno naročiti kosilo v M Hotelu (glavna jed + solata), plačilo v restavraciji. Nudijo tudi samopostrežno kosilo.

14:00 - 15:00 *Pot duše - od antike do danes*
Dragana Van de moortel - Ilić, D. F. Astrol. S.

"Pojem »karme« povezujemo s potovanjem duše iz enega življenja v drugega, pri tem nekaj spomina vzamemo s seboj. Platon si je v antiki predstavljal, da nevidni pilot nosi dušo iz telesa v nebo, medtem ko je bil Aristotel mnenja, da je duša neločljivo povezana s telesom. Sintezo antičnega in krščanskega pojmovanja duše vidimo npr. na freskah v srbskih srednjeveških cerkvah. Pogledali si bomo, kako lahko s pomočjo psihološke astrologije in psihoanalize iz astrološke karte razberemo pot duše."

15:15 - 16:15 *Rojstvo boginje*
Sergeja P. Traven, cert. psih. astrol.

"Prispevek raziskuje preobrazbo ženske skozi tri glavne faze - očiščenje, spoznanje in kreacijo. Luna in Venera sta vključeni kot nosilki ženske energije. Pomembno je kdaj, kako in zakaj ženska reagira in kako skozi vse faze procesa preobrazi svojo reakcijo - ali aktivira svojo ustvarjalno energijo (se odloči zase) ali ostane v oblaku negativnosti (primerjava z mitološkimi liki). "

16:30 - 17:30 *Srednja skupina*
"Srednja skupina je namenjena socialni sreči - delitvi misli, mnenj in občutkov. Dan bomo sklenili z refleksijo celodnevnega dogajanja."

Program bo povezoval dr. Matjaž Regovec.
Med predavanji je predvideno po 15 minut odmora.

NEDELJA, 12. 2. 2017, Institut IPAL, Miklošičeva 36, Ljubljana

9:00 - 13:00 *Delavnica: Iskanje sorodne duše*
Dragana Van de moortel- Ilić, D. F. Astrol. S.

"Začeli bomo z razlago pojmov »sorodna duša«, »sanjski» partner, »karmični« partner in nadaljevali z raziskovanjem horizntalne osi v astrološki karti (Asc - Desc), ki vsakodnevno samodejno deluje v odnosih z drugimi ter vertikalne osi (IC - MC), ki poleg luninih zank, Saturna in drugih astroloških simbolov kaže našo »pot duše«.

Delali bomo na primerih udeležencev. V vsakem horoskopu si bomo pogledali podobo »idealnega« partnerja, »karmičnega« partnerja in morebitne ostale »karmične« povezave z bližnjimi osebami (otroci, starši, prijatelji).

Iskali bomo odgovore na naslednji vprašanji:
- ali se je možno individuirati ne da bi trpeli zaradi »karmičnih povezav«, ki so neprijetne?
- ali je možno najti idealnega »karmičnega« partnerja?"

Na delavnici je prostora za 15 oseb. Upoštevali bomo vrstni red prijav.


CENIK

Celodnevna kotizacija za 7. Akademijo:
do 31. 1. 2017: 25,00 €
po 31. 1. 2017: 30,00 €
Kotizacija za eno predavanje: 10,00 €

Kotizacija za praktično delavnico: 46,00 €
(če se udeležite 7. Akademije: 39,00 €)

Cena kosila v M Hotelu: 6,50 €
Cena samopostrežnega kosila v M Hotelu: 10,00 €

Založba Hermes IPAL nudi na dan dogodka v M Hotelu 30% popust na vse knjige iz svoje ponudbe.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri