8. ARTish ustvarjalni festival

Zadnjo julijsko soboto, 28. 7. 2012, bo pisana dnevna soba znova zaživela na čudovitem Gornjem trgu v samem središču stare Ljubljane.

26. 7. 2012

Gornji trg bo tako ponovno zaživel in zažarel v pisanih barvah številnih unikatnih del izbranih slovenskih ustvarjalcev katerih dela bodo tudi naprodaj.

Stojnice se bodo šibile pod čudovitim unikatnim nakitom, oblačili in obuvali, pohištvom, ilustracijami, lutkami, dodatki za dom, keramiko, lesenimi izdelki in mnogimi drugimi rocno izdelanimi unikati.

Tudi tokrat bo potekala izmenjava rabljenih oblačil (prineseš eno oblačilo in odneseš drugo). Pestro dogajanje pa bodo dopolnile še brezplačne delavnice.

Dobrodelno obarvani ARTish

Tokrat bomo v dobrodelne namene za pomoč socialno ogroženim osnovnošolskim otrokom izdelovali brke in se fotografirali z njim.

Akcija "Brki za šolarje", je dobrodelna akcija, v kateri Karitas in Moja Košarica zbirata sredstva za pomoč socialno ogroženim osnovnošolskim otrokom, pri nakupu šolskih potrebščin ter zbiranju sredstev za šolske ekskurzije in ostalo pomoč, ki jo otroci potrebujejo.

Zavodu LU – love is universal – pa bomo pomagali zbirati sredstva za LU Gambija (Serrekunda, vas Barra), ki pomaga tamkajšnjim revnim otrokom, da jih izobrazijo in zaščitijo.

V prihodnosti nameravamo odpreti tudi LU Šolo za revne otroke, ki bo v Serrekundi neposredno nudila pomoč v skupnosti. Povprečni strošek šolnine v Gambiji je 45 EUR letno, ta pa vključuje tudi uniformo in osnovne šolske potrebščine.

Več podrobnih informacij najdete na ARTish.si ter Facebook straniARTish.