Hospickafe - pogovori o minljivosti

Podarimo življenje dnevom in ne dneve življenju

17. 3. 2017

Hospickafe je neformalen družabni dogodek, na katerem se v varnem vzdušju dvajsetletne tradicije Slovenskega društva hospic, ki skrbi za umirajoče in njihove svojce, pogovarjamo o minljivosti. Delimo izkušnje spremljanja hudo bolnih, pričujemo o smrti, govorimo o procesu žalovanju ob izgubi bližnjega. Vse to s spoštovanjem in ranljivostjo ob zgodbah žalosti, bolečine in strahu, razočaranj, občutkov krivde in odpuščanja. Sebi in drugim temo smrti pomagamo udomačiti, skušamo jo detabuizirati.

V našo družbo zato vabimo osebe, ki so izgubile bližnje, ljudi z lastno izkušnjo minljivosti in vse tiste, ki bi želeli prisluhniti izkušnjam in se v pogovoru notranje obogatiti.

Deveti Hospickafe bo v torek, 28. marca 2017, ob 18. uri v knjigarni Konzorcij na Slovenski 29 v Ljubljani.

Marčevski Hospickafe bodo obogatila spoznanja o terapevtskem pisanju med hudo boleznijo. Manca Košir je povabila na pogovor doc. dr. Leo Šugman Bohinc, sistemsko terapevtko s Fakultete za socialno delo, in Darjo Molan s knjigo Vem, da zmoreš, Darja: Moje soočanje z rakom dojke. Zakaj pisati, kakšne oblike pisanja izbirati za izražanje svojih čustev, komu naslavljati svoje pisanje, so vprašanja, na katera bomo slišali strokovne in izkušenjske odgovore.

Prijazno vabljeni k odpiranju srca in pričevanju o svojih izkušnjah!