Akcija zbiranja starega papirja za pomoč živalim

10. 5. 2011
Deli
Akcija zbiranja starega papirja za pomoč živalim

Društvo za zaščito živali Ljubljana že sedmič zapored organizira akcijo zbiranja papirja, v kateri gresta z roko v roki skrb za okolje in cilj: zbrati tolikšno količino odpadnega papirja, da bo po finančni vrednosti zadostovala za sterilizacijo oz. kastracijo ene mačke.

Kot vedno akcijo pričenjajo mesec dni prej, v soboto, 4. junija, pa jo bodo zaključili v okviru Svetovnega dneva okolja!

Akcija zbiranja papirja poteka že četrto leto.

Letno organizirajo dve akciji – junijsko, ki jo posvetijo Svetovnemu dnevu varstva okolja (5. junij), ter oktobrsko akcijo, ki jo posvetijo Svetovnemu dnevu varstva živali (4. oktober).

Kako poteka akcija?

Papir bo moč oddati na zaključni dan akcije, v soboto, 4. junija pri Centru Interspar Vič, kjer bo med 8.00 in 13.30 na voljo zabojnik za odpadni papir. Za recikliranje papirja bo ponovno poskrbelo podjetje
Gorenje Surovina d.o.o., ki bo na lastne stroške organiziralo postavitev zabojnika in prevoz zbranega papirja.

Kot vedno bo na lokaciji tudi društvena stojnica, kjer bo na voljo kopica informacij o odgovornem odnosu do živali, pa tudi izdelki društvene spletne trgovine Nakupi iz iz srca. Stojnica bo locirana ob zabojniku, v primeru slabega vremena pa se bomo premaknili v sam Center Interspar Vič.

Nagrajene bodo tudi pridne tačke!

Ker je Društvo vkljuceno v projekt Pik'n'Poka, bodo na zakljucni dan akcije nagrajeni vsi mačji in pasji pridneži, ki bodo svoje lastnike prepričali, da jih na zaključni dan akcije obišcejo in podprejo s pridno zbranim papirjem.

Več o akciji tudi tukaj.

Novo na Metroplay: Neoliberalna država, ki privatizira javno dobro, potrebuje ženske | dr. Darja Zaviršek