Ali obvladujem svoj um ali um obvladuje mene?

Predavanje in predstavitev knjige RAZCVET ZAVESTI avtorice Viktorije Kos

30. 5. 2016

Vljudno vabljeni na ciklus predavanj o starodavni modrosti v mesecu juniju v Ljubljani.

V tem predavanju bomo govorili o tem, kako se pogosto ne zavedamo svojih besed in ravnanja. Naši odzivi so nezavedni, avtomatski. Um, ki ima glavno besedo in vodi naše življenje, je potrebno obvladati. Um ima veliko moč, toda če se spoprijateljimo z njim, ga bomo mi vodili. Je subtilen, ustvarjen je iz zelo očiščene materije in deluje skozi čutila. Je vez med fizičnim telesom in zavestjo ali dušo. Um je le orodje in je lahko naš najboljši prijatelj ali pa najhujši sovražnik.

Ne moremo ga obrzdati z zatiranjem. Tako bo postal le še močnejši. Večkrat se zdi, da je um neukrotljiv, kot divji slon je gnan od brezštevilnih vtisov, ki so v njem. Zato je samoopazovanje nadvse važno. Pitagora je učil, da je najpomembnejše v življenju očistiti um. Kako lahko to storimo? Modreci nam nudijo starodavno metodo, ki nam pri tem pomaga. Z njo so tudi sami dosegli stanje prebujenja in zaživeli kot zavestna bitja.

Razcvet zavesti

Knjiga Razcvet zavesti govori o modrecih, kot so bili Pitagora, Lao Ce, Sokrat, Rumi, Kabir idr., ki razkrivajo razvoj človeške zavesti. Učijo nas, kako si pridobiti resnično védenje in postati svobodno bitje. Njihova spoznanja, ki so malo znana, so predstavljena v tej knjigi.

KDAJ: SREDA 1. junij ob 18:30

KJE: Knjižnica Bežigrad, Einspielerjeva 1, Ljubljana

KDO: predavateljica VIKTORIJA KOS

Vstop prost

Organizira Društvo Razcvet zavesti

www.razcvet-zavesti.si tel: 040-171-878

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri