Antistresni vikend umik z Majo Megla

Odložimo stres, izčrpanost in izgorelost ter se prenovimo. Od 10. 6. do 12. 6. v Gozd Martuljku. Prijave do 20. 5. 

Antistresni vikend umik z Majo Megla (foto: Promocijski material) Promocijski material
10. 5. 2022

Kraj: Hotel Špik, Gozd Martuljek.
Termin: od petka 10. 6. do nedelje 12. 6. 2022   

Delavnica: kaj nas spravlja v stres in kaj lahko spremenimo, da bomo bolje skrbeli za sebe in svoje potrebe? Posvetili se bomo tako telesnim, kot tudi psihološkim in duhovnim vidikom.

Telesni vidik: o povezavi možganov in črevesja; o potisnjenih problemih, ki ustvarjajo napetosti v telesu; tehnike sproščanja, učinkovite regenerativne dihalne tehnike (viloma, izmenično dihanje), preprosta meditacija (odklop od ropota misli), kratke jutranje vaje, ki jih lahko opravimo vsak dan.

Psihološki vidik: o stresorjih (zunanji in notranji). Zunanji stresorji: smrt (v družini, bližnjega …), izguba službe, razpad družabne mreže, finančna negotovost, razpad zakona/partnerstva, težave z otroki, mobing/izživljanje na delu. Notranji stresorji: travme (psihične, fizične), telesne težave (bolezen, nespečnost …), vedênje / obnašanje (npr. perfekcionizem, deloholizem, hitenje, storilnostna naravnanost ipd.), negativne misli (npr. slaba samopodoba), negativna čustva npr. (jeza, strah, zaskrbljenost, …). Posvetili se bomo samo dvema stresorjema: svojemu vedenju (navadam) in negativnim mislim (prepričanjem). Kako jih spremeniti in nadomestiti z novimi?

Duhovni vidik: smisel bivanja, kje je moje mesto, kaj me hrani in izpolnjuje, ustvarjalnost.

Program bo prilagojen vremenu. V sončnem in toplem vremenu lahko več časa preživimo na prostem in program izvedemo v naravi, se povzpnemo do Ingotove koče ali pa po čudoviti soteski po krajši poti le do prvega slapa in se vmes naučimo zelo učinkovite dihalne in sprostitvene tehnike (pranajame viloma). V slabem se bomo zatekli v čudovite prostore s panoramskim razgledom, v prostem času odplavali v bazenu ali se po želji sprostili v savni.

Cena: tridnevna delavnica z nastanitvijo in polpenzionom stane 250 evrov. Z doplačili se lahko namestite v enoposteljni sobi in k obrokom dodate kosilo.

Voditeljica delavnice: Maja Megla. Jogo in meditacijo prakticiram že trideset let. Na svojih številnih potovanjih po Indiji sem se izobraževala tako od budističnih učiteljev kot od indijskih jogijev. Preživela sem izgorelost in vem, kako je biti tam. Imam pa tudi izkušnjo, kako se prenoviti. O tem sem napisala poljudnoznanstveno knjigo Stres, kuga sodobnega časa.
Več o meni: https://majamegla.si

Prijave in dodatne informacije na maja.megla@gmail.com. Pošljem vam natančen program.
Toplo vabljeni med vrhove Julijcev v čarobno zavetje neokrnjene narave Gozd Martuljka.