Boudoir fotografija: “Nisem si mislila, da sem tako lepa.”

Fotografinja Katja Jemec vabi vsa dekleta, ki bi želela boudoir fotografijo v naravi, na poseben Glamping Boudoir vikend.

Boudoir fotografija: “Nisem si mislila, da sem tako lepa.” (foto: Katja Jemec) Katja Jemec
15. 5. 2018

Boudoir fotografija pomeni estetski, čustven in nežen ženstveni portret v spodnjem perilu. Poudari to, zaradi česar je vsaka ženska unikatna. Kljub temu, da se beseda “boudoir” nanaša na žensko spalnico, se pogum širi izven teh standardnih okvirjev. V boudoir fotografijo v naravi. Vendar to za veliko punc ni težava. Zunanje oziroma “outdoor” boudoir fotografije dajejo občutek svobode, stika z naravo in poenotenja same s sabo.

Zanimivo je, da med vsakim boudoir fotografiranjem dobim enak prvi odziv. Po tem, ko puncam pokažem fotografijo, ki sem jo tisti trenutek posnela, me pogledajo z navdušenjem in rečejo: “Nisem si mislila, da sem tako lepa.” In res je. Premalokrat se pogledamo v ogledalo in iščemo na sebi lepote. Detajle, ki so posebni in nas vizualno oblikujejo.

Boudoir fotografijo sem prvič delala pet let nazaj na Irskem. Zdelo se mi je pomembno, da jo predstavim slovenski publiki. Boudoir fotografiranja so iz leta v leto dobila več odziva, punce so postajale pogumnejše in ugotovile, da je to eno lepših daril, ki ga lahko dostavijo, ne samo svojemu dragemu/svoji dragi, ampak predvsem same sebi. Danes je skoraj več deklet, ki se fotografirajo zase, kot tistih, ki se fotografirajo za svoje partnerje.

Ker sta želja po unikatnem darilu in kreativnost Slovenk vse večja, letos organiziramo prvi Glamping Boudoir vikend. Fotografiranje bo potekalo v glamping hišicah dobro poznane filmske lokacije Pr’Hostar. Dame bodo lahko izbirale med fotografiranjem v notranjosti hišic ali pa v čudoviti okoliški naravi. V sodelovanju z vizažistko Manjo Trtnik Korošec" (™ Esthethics) in frizerko Žano Metelko (Studio 34), smo pripravile paket, ki poleg vsega naštetega vsebuje tudi stylinge.

Več o dogodku na povezavi 

www.katjajemec.si