BREZPLAČNO izkustveno predavanje: ZDRAVJE, kako ga ohraniti in kako se soočiti s STRESOM?

Na izkustvenem predavanju vam bo predavateljica mag. Mateja Lenarčič predstavila tehnike čuječnosti.

BREZPLAČNO izkustveno predavanje: ZDRAVJE, kako ga ohraniti in kako se soočiti s STRESOM? (foto: pexels) pexels
6. 10. 2021

Predavateljica: mag. Mateja Lenarčič
Kdaj: torek 12.10.2021 ob 18:00 do 19:00, on line – ZOOM

Kako to jesen in zimo ohraniti svoje zdravje in najti notranjo stabilnost? 

Kako zmanjšati občutke strahu, panike in zaskrbljenosti v teh časih? 

Kako si pomagati ob simptomih nespečnosti? 

Kako se soočati s stresom? 

Kako odgovoriti namesto avtomatsko reagirati? 

Kako izboljšati kakovost svojega življenja? 

Na izkustvenem predavanju vam bo predavateljica predstavila tehnike čuječnosti in MBSR, ki vam pri tem lahko zelo pomagajo. Temeljijo na znanstvenih raziskavah harvardskih in ostalih nevroznanstvenikov. Skupaj bom naredili tudi določene tehnike MBSR “Mindfulness-Based Stress Reduction” programa obvladovanja stresa na temelju čuječnosti, razvitega na Medicinski fakulteti Univerze Massachusetts, ZDA (dr. Jon Kabat-Zinn). 

Pri pravi praksi čuječnosti gre za veliko več kot le zmanjšanje stresa. Znanstvene raziskave Harvardskih in ostalih nevroznanstvenikov zadnjih 40 let kažejo številne pozitivne učinke tega programa na področju človekovega psihofizičnega zdravja.

MBSR je najbolj priznan, najbolj znanstveno raziskan in preizkušen trening čuječnosti. Je eden najučinkovitejših programov za obvladovanje stresa, izboljšanje počutja in psihofizičnega zdravja s pomočjo čuječnosti. V tujini je zelo cenjen in uveljavljen na področju zdravstva, izobraževanja (vrtci, šole, univerze), v delovnih okoljih in drugje.

O predavateljici: mag. Mateja Lenarčič, direktorica in ustanoviteljica MEDIUS, Inštituta za čuječnost in mediacijo, Certificirana MBSR učiteljica na University of Massachusetts, Medical School v ZDA in na Institute for Mindfulness-Based Approaches v Nemčiji.

Medius, Inštitut za čuječnost in mediacijo

Izvaja izobraževanja, delavnice in MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) programe obvladovanja stresa na temelju čuječnosti za posameznike in organizacije, delavnice čuječe komunikacije in čuječega dialog ter individualno svetovanje s pomočjo tehnik čuječnosti in MBSR. Pomaga vam razvijati veščine in znanja za lažje obvladovanje stresa, soočanje z življenjskimi preizkušnjami in izzivi v zahtevnejših situacijah, izboljšanje psihofizičnega zdravja ter polnejše življenje. 

PRIJAVE NA: mateja.lenarcic@institut-medius.si
(z imenom in priimkom).
Po prijavi pred dogodkom prejmete zoom povezavo.

Prisrčno vabljeni.

Več informacij na:
https://www.institut-medius.si/

info@institut-medius.si

https://www.facebook.com/institutmedius