Čajanka z Manco Košir: Gost Adrian P. Kezele

24. 1. 2018

Čajanka z Manco Košir

06.02.18 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Gost čajanke bo priznani hrvaški duhovni učitelj in pisatelj Adrian P. Kezele.
Čajanka z Manco Košir

Februarski gost torkove Mančine čajanke bo priznani hrvaški duhovni učitelj in pisatelj Adrian P. Kezele s svojima v slovenščino prevedenima knjigama GOSPODAR SMRTI in ŽIVLJENJE – SMRT – ŽIVLJENJE. Pogovor bo razpiral starodavno učenje o potovanju duše po smrti in spodbujal k sočutnemu bivanju zdaj in tukaj.

Odlomka za okus.

Gospodar smrti: In trije Načiketovi ognji

»Spremeniti se mora vaš način razmišljanja. Spremeniti morate prioritete. Potruditi se morate, da bi o tistem, kar vas čaka, izvedeli čim več. In prav to je nauk Načiketovega ravnanja.  (…) se lahko vsakdo med vami odpravi  'srečanju s smrtjo' naproti, preden napoči njegov čas. Ne smete čakati, da smrt pride po vas, in se šele nato učiti o njej. V tem primeru ne boste pripravljeni. V večini primerov vas bo premagal strah.  Pred obličjem boga smrti boste ob pamet, izgubili boste nadzor in naredili številne napake. Nikar se ne slepite, v smrti se je mogoče zmotiti prav tako kot v življenju!«

 

Življenje – smrt – življenje: Odkrivanje pravega pomena umiranja in smrti

Smrt se odeva v svetlobo in ne v temo. Tema je tisto, kar duša doživlja, če ne more zdržati svetlobe.

(…)

Sočutje je edini občutek srca, ki ne izzove karmičnih posledic. Pravzaprav lahko rečemo, da je sočutje osnovno stanje duše. Zavestna duša prepozna enakost sebe in vsega okoli sebe in tako občuti enost. Globoka izkušnja enosti pa ustvarja toploto sočutja.

Če bo Čitagupta našel čisto srce, izpolnjeno s sočutjem, se  bo umaknil  in spustil dušo pred Jamo, Gospodarja smrti.

Lepo vabljeni!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri