Dogodki Promocijsko sporočilo

Če ta prijeten izziv vključite v otrokovo rutino, mu boste veliko pomagali (sploh v tej situaciji)

7. 12. 2020
Deli
Če ta prijeten izziv vključite v otrokovo rutino, mu boste veliko pomagali (sploh v tej situaciji) (foto: SHUTTERSTOCK)
SHUTTERSTOCK

V časih, ko je svet obrnjen na glavo in nič ni tako, kot bi moralo biti, je toliko bolj pomembno, da ohranimo rutino tam, kjer se le da. Še bolj od nas pa jo potrebujejo otroci. Vključite vanjo nov izziv, ki jim bo pomagal pri učenju in osebni rasti.

Ta izziv je miselna gimnastika Brainobrain. Gre za zabavna in kreativna srečanja, namenjena otrokom od 4. do 14. leta, kjer pridobivajo zbranost, izboljšanje spomina, slušne in vizualne sposobnosti, fotografski spomin, tudi samozaupanje in samozavest ... Pred zaprtjem države so se izvajala v živo, zdaj pa tečaje po ustaljenem urniku izvajajo prek spleta. 

Miselna gimnastika

Dolgoletna raziskovanja razvoja človekovih možganov so pokazala, da je v času otrokovega razvoja od 4. do 14. leta starosti izjemno pomembno, da se za boljši razvoj možganske kapacitete in s tem enakomeren razvoj leve in desne možganske polovice izvaja miselna gimnastika.

Medtem ko je klasično šolanje večinoma usmerjeno v razvoj leve možganske polovice, ki skrbi za logiko, razumskost in analitičnost, je desna polovica, ki je odgovorna za kreativnost, lahko slabše razvita. Prav ta pa ima izjemen pomen tudi pri hitrosti učenja, koncentraciji, spominu, intuitivnem reševanju problemov, iskanju rešitev, empatiji ...

In metoda Brainobrain, ki je enostavna, zabavna in otrokom zelo privlačna, je namenjena prav temu razvoju.

Zdaj prek spleta

Zaradi trenutne situacije v državi se Brainobrain, kot rečeno, izvaja v obliki spletnih tečajev, zato bobki, kot se imenujejo otroci, ki so vključeni v program, niso za prav nič prikrajšani. 

Mamica petletnega Leona nam je zaupala tole:

»Leon je zelo vesel vsake BOB ure in z veseljem dela naloge. Čeprav zdaj BOB delavnice spremlja od doma, to ni spremenilo njegovega veselja. Zdaj se celo počuti enakovrednega preostalim članom, ker ima tudi on Zoom delavnico.«

Svoje mnenje o spletnih tečajih pa nam je povedala tudi trenerka Doroteja: 

»Brainobrain online tečaji mi vsakič znova predstavljajo nov izziv, vsaka ura je unikatna. Vedno se več kot 100 % pripravim na srečanje, saj opažam, da so otroci vsakič znova bolj pripravljeni in motivirani za delo in posledično tudi hitreje opravijo zadane naloge. Zelo lepo sodelujejo in prav vsak od njih ima možnost povedati svoj odgovor ne glede na to, ali je ta pravilen ali napačen. V učilnici se po navadi zgodi, da je nekdo hitrejši pri iskanju rešitev, in hitro prevzame besedo tistemu, ki ga pokličem. Online pa ima vsak otrok 'svojih pet minut slave'.«

Ohranjanje stika

Ena od prednosti vključitve med bobke je tudi ohranjanje stika, pa čeprav prek spleta, kar je v tem času za zdravo socializacijo še posebej pomembno. Bobki ostajajo in rastejo skupaj, pa čeprav fizično narazen. Pomemben je stik med njimi, stik s trenerko in prav tako stik s starši, ki jih pri tem spodbujajo.

Trenerka Doroteja nam je med drugim še povedala:

»Otroci se precej hitro navadijo na spremembe, vendar je pozitivna spodbuda staršev in trenerke še vedno potrebna. Bob družino sestavljamo bobki, trenerka in starši! In tokrat smo se odločili, da malo več pozornosti namenimo tudi slednjim. Organizirali smo brezplačno EFT delavnico za starše, ki je bila odlično sprejeta in več kot uporabna. Zaradi takšnega odziva smo se odločili, da se bomo še v prihodnje trudili in staršem namenjali uporabne delavnice. Tu in tam pa tudi naše bobke razveselimo z delavnico pravljične joge, ki jo zmeraj lepo sprejmejo.«

Vsako leto v tem času poteka tudi internacionalno Brainobrain tekmovanje. Tudi letos bo potekalo, seveda prek spleta. Bobki bodo tako imeli možnost tekmovati z drugimi bobki iz kar 42 držav sveta.

Več o programu Brainobrain si preberite TU.