DAO YAH – 2. festival celostnega zdravja

Od 29. do 31. januar 2016 bo v Cankarjevem domu potekal 2. festival celostnega zdravja DAO YAH, ki je tokrat namenjen temi povišanega krvnega tlaka, kot ene od najbolj razširjenih bolezni modernega sveta.

13. 1. 2016

Veliko nujno splošnih, a vseeno uporabnih napotkov, ki jih bodo obiskovalci lahko slišali na drugem festivalu Dao Yah, bodo v oporo ljudem, ki jih te težave že pestijo, ali tistim, ki jih želijo preprečiti. Strokovni publiki pa bo pristop tradicionalnih medicinskih sistemov z večtisočletno tradicijo lahko ponudil razširjanje razumevanja patofiziologije bolezni, z katero se pogosto srečujejo pri svojemu delu.

DAO YAH, Festival celostnega zdravja je tematsko razdeljen v tri sklope:

  1. Ayurveda z jogo - nosilka programa je Biljana Dušić, dr. med., svetovalka ajurvedske medicine
  2. Homeopatija – nosilka programa je dr. Maruša Hribar, mag. farm.
  3. Tradicionalna kitajska medicina – nosilec programa je mag. Petar Papuga, dr. med., specialist za akupunkturo

Festival obsega: predavanja v Linhartovi in Kosovelovi dvorani, prodajno razstavo in odprti oder v Drugem preddverju, delavnice v dvoranah M.

Zakaj obiskati 2. festival celostnega zdravja DAO YAH?

Da izvemo kaj več in novega o starodavnih modrostih in spoznamo, kaj dobrega prinašajo konkretno vsakemu izmed nas ter ponovno odkrijemo njihovo uporabnost za današnji čas.

Da prejmemo informacije pri kredibilnem viru – od strokovnjakov, ki prihajajo s področij medicine in farmacije ter so svoje formalno znanje nadgradili z dolgoletnim usposabljanjem na priznanih inštitucijah in z izvajanjem v praksi.

Da spoznamo, zakaj je pomembno, da v današnjem materialnem svetu posvetimo pozornost tudi drugim razsežnostim.

Da se prepričamo, da je celostno zdravje nekaj več kot le telesno zdravje ter odpravljanje posledic motenj in bolezni, ki so nas prizadele.

Zakaj visok krvni tlak?

Visok krvni tlak je bolezen nove dobe, za katero še zmeraj ne poznamo vzroka. Temeljna značilnost visokega krvnega tlaka je, da postopno povzroča zaplete in posredno množico neozdravljivih okvar, kot so srčni infarkt, možganska kap, zelena mrena, zgodnje pešanje srčne mišice in presnovne okvare v slabše prekrvljenih delih telesa.

Življenjski slog in načini preprečevanja bodo osrednja tema predavanj skozi razlage, kako to bolezen razložimo po načelih tradicionalne indijske in kitajske medicine ter homeopatije.

Cene vstopnic: 8, 15, 25 EUR

Prost vstop na prodajno razstavo in predavanja na odprtem odru.

Dao Yah