Delavnica pripovedovanja zgodb z Naravo z Georgiano Keable

Vabljeni na zanimive dogodke. 

3. 9. 2018

Delavnica pripovedovanja zgodb z Naravo z Georgiano Keable

24. september od 9. -14 h, Center Terra Anima Radomlje

Kako zgodbe z Naravo odprejo otroke in odrasle za povezavo z živim svetom?

Časi kričijo po ponovni povezavi z Naravo. Nazaj h koreninam, nazaj v divje. V svetu, odtujenemu od naravnega sveta, je včasih težko najti pot nazaj. Stopinje so pokrite z betonom in hrup preglaša pesem našega srca, ki bi nam lahko prišepnil pot.

Rešitev je v zgodbah za Naravo, te hranijo dušno bogastvo, te ohranjajo most med nami in Naravo in nam služijo kot zemljevid, ki nas počasi, zgodbo za zgodbo, pripelje bliže k sebi. Pripovedovanje zgodb z Naravo je izjemno orodje za približevanje Narave otrokom, prav tako jo potrebujemo odrasli - da bi našli pot do svoje divje narave znotraj, in, seveda - Da bomo znali te zgodbe pripovedovati otrokom.

Zdaj je izjemna priložnost, da spoznamo kako zgodbe z Naravo odprejo otroke in odrasle za povezavo z živim svetom - K nam na obisk namreč prihaja izjemna Georgiana Keable!

Georgiana je pripovedovalka in pisateljica, ena od pionirk pripovedovanja zgodb z Naravo v Angliji in na Norveškem. Avtorica čudovite in zelo uporabne knjige The Natural Storyteller, ki je letos osvojila prvo mesto na Purple dragonfly children book award 2018, v kategoriji “zelenih knjig”. Georgiana s svojim pripovedovanjem približuje naravo otrokom in odraslim in jim pomaga, da se spet povežejo z naravnim svetom. 

Delavnica je nadvse primerna za vse, ki iščejo globlji stik s seboj in živim svetom okoli sebe, še posebej pa je priporočljiva za vse, ki delajo z otroci ali na področju približevanja narave otrokom in odraslim. Izkušnje s področja pripovedovanja niso potrebne.

Prispevek za delavnico: 50€

Prijave in info.: terraanima.info@gmail.com

Dan pred delavnico, v nedeljo, 23.9., pa bo Georgiana imela nastop Natural Storyteller - nastop, ki navdihuje k pripovedovanju zgodb iz Narave. Pripovedovala bo zgodbe o dogodivščinah ptic, živali in ljudi, zgodbe iz gozda in resnične zgodbe morja, zemlje in neba. Nastop je interaktiven, poslušalci se bomo premikali in postali glas gozda…V nedeljo ob 19h, prijave niso potrebne, prispevek 7€

Tribute to a Tree - Poklon Drevesu

Terra Anima, nedelja, 30.9. ob 19 h

Večer pripovedovanja zgodb o drevesih ob spremljavi glasbe &  Razstava drevesnih luči Neje Mete Rojc

Iz Anglije prihaja pripovedovalec Martin Manasse, z glasbo bo zgodbe o drevesih pospremil Robert Bone.

Repertoar zgodb večera dreves: Strawberries in Winter, The Magic Pear Tree, Forest Voices, The Magic Orange Tree, The King and the seeds.

Pripovedovanje bo v angleščini.

Po pripovedovanju sledi druženje ob ognju in kuhanem vinu pod zvezdami.

Prispevek: 5 €