Delavnica: VASTU

Kako izkoristiti in uporabiti izjemno moč prostora za podporo našemu življenju? Vabljeni na delavnico o praktični uporabi  znanja Vastu v vašem domu.

6. 1. 2012

Prostor je živ in vpliva na vse vidike in področja našega življenja. In hiša kjer živimo je - ali bi morala biti - naše zatočišče. Stanovanje, kjer živimo odseva nas v celoti: naše življenje, zdravje, odnose, finance - vse kar se nam dogaja. In ker vemo, da prostor s svojo ureditvijo neizbežno vpliva na tok denarja, zdravja, ljubezni, ustvarjalnosti ... je jasno, da zakonitosti delujejo tudi obratno. S pravilno ureditvijo prostora - večjo ali manjšo - lahko močno vplivamo na naše zdravje, finance, odnose, priložnosti in pozitivne spremembe.

Vastu je tisočletja staro znanje o tem, na kakšen način graditi hišo, urediti ali preurediti stanovanje in poslovni prostor, vrt in okolico na način, da bo ustvarjen prostor v skladu z naravnimi silami in zakonitostmi ter nami osebno, takšnimi kot smo - edinstvenimi in posebnimi. Če je Ayurveda medicina za ljudi, je Vastu medicina za prostore v katerih živimo. Obe znanji pa se skupaj z djotišem - znanjem o naravnih ritmih - povezujejo v neločljivo celoto. Vastu  je predhodnik pri nas bolj poznanega Feng Shuija, a veliko bolj natančen, eksakten in poglobljen. Je arhitektura po smernicah narave. Je znanost zapisana v Vedah in je močno orodje za pozitivne spremembe!

Delavnica bo dvodnevna in bo potekala 11.2.2012 (sobota od 9h do 15h) ter 12.2.2012 (nedelja od 9h do 13h)  v Vita Centru v Naklem.

V soboto 11.2. bo prvi del delavnice, kjer bomo spoznali teoretično podlago in osnove za vzpostavitev ravnovesja v prostoru, hiši, parceli, vrtu....Splošne zakonitosti uporabne vedno in povsod.
V nedeljo 12.2. pa bo sledil praktični del delavnice, kjer bomo delali na lastnih tlorisih, hiši, kateremukoli  prostoru.  Konkretno z izrisanim tlorisom, ravnilom in svinčnikom.

Ker je pomembni del Vastu znanja tudi znanje o djotišu (saj se neločljivo prepletata), potrebujem vnaprej vaše točne rojstne podatke (datum, točen čas in kraj rojstva).

Na njihovi podlagi bom vsakemu udeležencu delavnice vnaprej pripravila djotiš natalno karto ter mu iz nje  izrisala Vastu puruša mandalo (individualni načrt, ki nam kaže najboljše možnosti za naše  bivanje v prostoru) ter izračunala pomembne točke, ki jih ima vsak posameznik v prostoru. Le teh je 8 in zelo pomembno jih je v vsakem prostoru pravilno označiti, saj so le te povezane z zdravjem, odnosi, tokom denarja, življenjsko energijo itd.

Znanje o tem, kaj je za nas osebno pomembno v vsakem prostoru (torej popolnoma drugače za vsakega posameznika) bomo uporabili v nedeljo, ko bomo praktično spoznavali in delali na ravnovesju našega stanovanja, hiše, poslovnega prostora....

Zato je zelo pomembna predhodna prijava na telefon 031 509 130 ali e- mail: tina.pipan@eroja.si

Cena dvodnevne delavnice je 130 EUR.
Vsak udeleženec dobi tudi darilo - osebno jantro za podporo in ravnovesje.

Vabljeni!

Delavnico vodi: Tina Pipan, djotiš in vastu svetovalka,
www.eroja.si