Delavnica veganske prehrane na VRŠIČU

Vse hribolazce in ljubitelje gorništva, ki so obenem ljubitelji zdrave veganske prehrane, Bilka Baloh vabi v torek, 13. 4. ob 10h, na delavnico v Erjavčevo kočo na Vršiču.

Delavnica veganske prehrane na VRŠIČU (foto: profimedia) profimedia
11. 4. 2021

Bilka Baloh bo pripravila več jedi, ki so predvsem okusne, lahko prebavljive, ne ostanejo v želodcu, zelo preproste in enostavne.

Veganska prehrana ima večkrat negativen predznak, češ da si ljudje izmišljujejo, pa ni vedno tako. Še posebej v hribih je nujno, da imamo tudi vegani na meniju hrano, ki je lahko prebavljiva, predvsem pa, da nasiti.

Naredila bom dve glavni jedi, palačinke iz rdeče leče in še nekaj presenečenj. Ne bosta manjkala sejtan in tofu, čudovita mesna nadomestka, ki zagotovita potrebe po beljakovinah. Sicer noben "bav bav" med vegani, a še vedno odklonilni živili pri vsejedcih. Pripravila ju bom na zelo drugačen in okusen način.

Povedala bom tudi precej pasti procesirane prehrane, kateri se moramo v nakupovalnih centrih še posebej izogibati, kako si pripravimo izvrstno sladico doma v nekaj minutah in še veliko več.

Delavnica je pripravljena za oskrbnike koč, povabljeni pa ste tudi ostali! Ker je število mest omejeno, lahko kontaktirate Erjavčevo kočo na telefon 041 465 045.

DOBRODOŠLI in se vidimo!