DIVJA ZDRAVILKA : delavnica za ženske: Potovanje v svojo celost

Včasih je najtežje sebi dovoliti biti spontana in zdrava, biti cela in srečna, biti po-polna in božanska. Zdravljenje se zgodi samo, če dovolimo prostor notranjega čutenja, se intimno povežemo s sabo in transformiramo skozi zavedanje v sebi. Vsaka tematika, s katero se bomo srečale, je delček v mozaiku zavedanja kdo si. To spoznanje pa je vir do divje zdravilke v sebi. 

DIVJA ZDRAVILKA : delavnica za ženske: Potovanje v svojo celost (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
6. 9. 2021

Obuditi želimo lasten stik s sabo, se opolnomočiti, zaupati vase. Najti v sebi zdravilko, umetnico in intuitivko, ki ve, kaj želi in kaj potrebuje. Potovali bomo skozi zgodbo kot zdravilom, si naredili masko za obraz, izplesale svoje občutke in notranja stanja svojih multidimenzionalnih teles. Ustvarjale bomo. Preskrbele se bomo z divjo hano, si nabrale rastline za klorofilo, očistile strupov. Se iskreno srečale in podelile svoje notranje svetove. Naj bo to intenzivnih dva dni, kjer je narava naša učiteljica in skupnost naše vodstvo. Delavnice bomo razrstili glede na pravi trenutek in glede na dinamiko skupine. Rade bi začutile pristnost inkovske kulture in spoznale njihove skrivnosti. Naučile se bomo tudi nekaj osnovnih inkovskih izrazov. MUNAJKI TUKUJ SUNQUYWAN, Ljubim te z vsem svojim bitjem

Tematike delavnic:

PRIS(O)TNO TELO

Zjutraj bomo imeli meditacijo skozi gib in glas na travniku. V tišini se bomo povezali z čutili telesa in se prepustili svojemu glasu in gibu, v spontanost bivanja. Ni meje med zunanjim in notranjim svetom. Uporabljali bomo tehniko tandave, prakso joge enosti, najstarejšo tantrično prakso. Povezale se s svojo živostjo, ženskostjo, elementi narave. 

NABIRANJE DIVJIH RASTLIN

V naravi je mnogo rastlin užitnih. V naravnem in divjem okolju centra bomo nabrale in se naučile katere rastline so užitne in katere ne. Vsako jutro bomo naredili tudi sok iz njih- eliksir klorofilo, ki čisti in revitalizira telo. Nabrane rastline bomo uporabili za kuhanje na ognju v glineni posodi v inkovski kuhinji.

SAMOMASAŽA

Refleksoterapija obraza, stopal in rok. Samomasaža deluje kot preventivno zdravljenje skozi skrb za telo in ljubezen do sebe. Preizkusile bomo domačo Luzino kremo za obraz, katere recepturo dodeljuje že mnogo let.

ZGODBA KOT ZDRAVILO

Simbolika zgodb veliko pove o nas samih. Vsak element v zgodbi nas po svoje nagovori. Pustile si bomo poslušati zgodbo skozi celotno telo in da nam spregovori svoje skrivnosti in sporočila. Tokratna zgodba bo Modra Vasilisa in obujanje intuicije, ki prihaja po ženski liniji. Ob koncu si bomo ročno zašile punčko iz cunj, ki predstvalja našo intuicijo.

IZDELAVA NARAVNIH PRODUKTOV

Naredile si bomo vegansko masko za obraz glede na tip kože.

TEMAZCAL-INDIJANSKA SAVNA

Naredili bomo obred čiščenja v indijanski savni. S tem bomo odvrgli nepotrebna bremena in notranjih zavor. Tako bomo odprti za nova znanja in prazni pričakovanj. 

TRANS DANCE OB OGNJU 

Vzorci gibanja so povezani z vzorci mišljenja in čustvovanja. Trans dance nam pomaga osvoboditi telo in duha od spon razmišljanja in nas pelje v stanja zavesti onkrat vsakdanjega. Ob večernem ognju bomo padli v transdance do lastnih mej in čez se da doživimo popolnoma pristno in spontano. 

IZDELAVA SVOJE POSODICE IZ GLINE 

Ženske smo kot posode. Ustvarjale bomo iz gline posodico za pitje. S tem bomo se bomo povezale s svojo žensko energijo in si dale novo dno, novo zemljo, ki jo bomo odnesle s sabo v svoje vsakdanje življenje. Spominjala nas bo na čas preživet s sabo in v Pachamami. 

IZDELAVA KADILA 

Žajbelj in druga zelišča so primerna za povijanje zvitkov, ki jih uporabljamo za čiščenje svojih prostorov. Zaščita in čiščenje sta pomembna za zaščito tudi svojih notranjih prostorov in ohanjanje čistosti v sebi. 

MEDITACIJA V HAMAKU

Pachamama je polna skritih kotičkov, ki jih lahko uživamo. Naredilo bomo meditacijo v visečem položaju in začutili svojo zračnost, svojo lahkotnost. S tem, si dovolimo lahkotnega bivanja, ki si ga moramo znati vzeti. Včasih si vzeti vso težo in zgolj biti v trenutku.

 

Na to edinstveno potovanje vas vabiva Luz in Urša.

Toplo sprejete. 

KDAJ? 

 10-12. septembra 2021;

 8.-10. oktobra 2021;
 12.-14. novembra 2021

 in 
 10.-12. decembra 2021

KJE?

Pachamama center, Kunova, Slovenija

CENA

230 EUR

Več si lahko pogledate na: 

https://www.dilight.si/wild-healer