Dobrodelna akcija: Otroci rišejo Ljubezen

Ljubezen je kot univerzalna energija lastna in skupna vsem religijam in filozofijam po svetu. Je povezovalni člen celega Planeta in skupne usode, ki si jo delimo. Podarite likovni material za socialno ogrožene otroke, da bodo lahko risali Ljubezen.

Dobrodelna akcija: Otroci rišejo Ljubezen (foto: Shutterstock) Shutterstock
5. 11. 2012

Zavod LU je začel z dobrodelno akcijo otroci rišejo Ljubezen, v okviru kateri bodo skušali zbrati čim več likovnega materiala za socialno ogrožene otroke doma in po svetu.

Otroci bodo risali Ljubezen

Zavod LU bo do konca novembra zbiral likovni material, torej barvice, papir, flomastre, tempere, vodenke in čopiče, za socialno ogrožene otroke, otroke v varnih hišah in materinskih domovih ter otroke v sirotišnicah in šolah za revne otroke z različnih koncev sveta.

Z zbranim materialom bodo malčki narisali, kaj jim pomeni Ljubezen, in tudi pripisali svoje misli o Ljubezni. Risbe bodo nato romale na naslove vseh otrok, vključenih v to "ljubezensko zgodbo", da bodo otroci videli, kako si otroci z drugega konca sveta predstavljajo Ljubezen.

Zaključku projekta bo sledila razstava zbranih slik, vrtci in sirotišnice ter otroci v njih pa bodo dobili časten naziv "ambasadorji Ljubezni".

Akcijo so do sedaj podprla tudi številna znana imena iz sveta glasbe in dobrodelnosti.

Kako otroci čutijo ljubezen - smo odgovorni odrasli. Vzorčimo jo!

Anita Ogulin iz Zveze prijateljev mladine je v podporo projektu zapisala: "Kako otroci čutijo ljubezen - smo odgovorni odrasli. Vzorčimo jo! ker ljubezen je tudi odgovornost. Za njihovo zdravje, razvoj, postavljanje in doseganje ciljev, za njihov prosti čas ... Podpiram!"

Kam lahko pošljete likovni material?

Tudi vi vzorčite ljubezen. Vse, kar morate narediti, je, da likovni material pošljete na naslov Zavod LU, Bratovševa ploščad 24, Ljubljana, lahko pa ga prinesete tudi osebno.

Več o tem na spletni strani www.loveisuniversal.si ter Facebook profilu Zavoda LU.

Namen Zavoda LU je podirati administrativne meje, predsodke, stereotipe in povezovati najmlajše različnih narodov, barv in veroizpovedi po vsem svetu.