Dogovori duš, slovansko in egipčansko duhovno učenje

Katedra Veduna vabi na nov intenziv, ki bo tokrat na temo: Dogovori duš, slovansko in egipčansko duhovno učenje: ŽIVLJENJE IN SMRT, DOGOVORI DUŠ IN NESMRTNOST DUHA

Dogovori duš, slovansko in egipčansko duhovno učenje (foto: profimedia) profimedia
9. 1. 2017

CIKEL DELAVNIC/INTENZIVOV S STARODAVNIMI INICIACIJAMI OBUJANJEM DUHOVNIH MODROSTI IN MISTERIJEV ŽIVLJENJA

Sobota, 14. 1. 2017 od 16:00-20:00
(MaxxFIT, Ulica Jožeta Jame 14a, LJ)

Pravočasno se prijavite, saj so prijave obvezne najkasneje tri dni pred delavnico na: prijave@veduna.si

Egipčansko skrivno in skrito mistično znanje je prav tako kot grško izročilo del staroveške filozofije, pomembne za izgradnjo evropske in slovanske duhovne kulture. Staroveške filozofije različnih pokrajin in dežel so si bile nekdaj zelo podobne, le poimenovanja so bila različna. Egipčanska in slovanska duhovnost, mitologija, znanost in umetnost pa so skoraj vse do novega veka ohranile staroveško razsvetljeno modrost o nesmrtni in večni nesnovni duši ter smislu življenjskega potovanja in zakonitostih duhovne rasti. Slovanska in egipčanska mitologija nas opominjata na prezrti in izgubljeni duhovni ali kozmični del zemeljskega bivanja, na počelo življenja, na esence in moč zavesti ali duše, na univerzalne zakonitosti vesolja v duhovnem in snovnem svetu. Na magijo življenja in smrti. Na alkimijo snovnega in nesnovnega, vidnega in nevidnega, slišnega in neslišnega, večnega in umrljivega ... Stara znanja uče o tem, da človeška duša ve vse, dogovori duš pa nas nezmotljivo vodijo skozi življenjski labirint. Zato velja prisluhniti šepetanju duše ali zavesti! Alkimija pomembnih spoznanj in učenj IV. dimenzije se odvija v simboliki slovanskega in staroslovenskega SVENTOVIDA ter egipčanskega HORUSOVEGA OČESA.

----------------------------------------------------------
Enoletni cikel sestavljajo mesečne delavnice (intenzivi) ali iniciacijska potovanja skozi 9 ravni zavesti in moči preobrazbe. Mira Omerzel - Mirit (dr. etno-muzikoloških znanosti, glasbenica, zdravilka–medij, pisateljica ...) oživlja starodavne duhovne modrosti različnih kultur in minulih civilizacij – od prazgodovinskih kultur, Velikih Misterijev starega Egipta, starih Majev in Indijancev, izročil Havajcev, Indonezijcev, filipinskih psihičnih ali kozmičnih kirurgov, Aboridžinov, sibirskih šamanov, starih Grkov, Keltov, Ilirov in Slovanov ter Staroslovencev. V študijskem letu 2015/2016 je pozornost še posebej usmerjena v slovanski svet in njegove korenine ter duhovno dediščino. Primerjave z drugimi kulturami Mirina predavanja bogatijo in pestrijo ter omogočajo lažje razumevanje zakonitosti bivanja in duha. Skupaj pa vsa starodavna znanja s svojo veličino tudi sodobnikom odstirajo pomembna sporočila in način za radostnejše in bolj harmonično življenje. Zakonitosti teh učenj in blagostanja so brezčasne ali večne ter v biti povsod in v vseh časih precej enake. Mirit različna znanja povezuje v enovito spiritualno učenje. Modri so njeno učenje in pisanje (še zlasti knjižno serijo Kozmična telepatija ali modrost onkraj misli in slišnega zvoka preteklosti za prihodnost) označili za sveto in nadvse pomembno za naš čas naglih sprememb, njo pa za medkulturno povezovalko. A na teh delavnicah ne gre le za predavanja, temveč predvsem za IZKUSTVENO DOŽIVLJANJE (IN INICIACIJE) starodavnih modrosti. Na delavnicah (intenzivih) za blagozvočje in sozvočje poskrbi ansambel Vedun ‒ Mirit, Mojka, Tine, Igor in Polona.

Mira Omerzel-Mirit je dr. etnomuzikoloških znanosti, zbiralka in raziskovalka predklasičnih in ljudskih glasbil (doktorirala je na temo njihovega razvoja), začetnica etnoarheomuzikologije na Slovenskem ter pionirka v raziskovanju razsežnosti in moči zvoka, glasbenica in duhovna učiteljica, medij za prenos življenjske energije ter zvočno-energijska terapevtka – kozmična kirurginja. Že več kot 45 let raziskuje slovensko, evropsko in svetovno glasbeno in duhovno dediščino. Je varuhinja starodavnih modrosti in znanj, še posebej pa slovanske in staroslovenske tradicije. Prav tako je tudi med prvimi v svetu, ki restavrirajo duhovne modrosti različnih kultur in z njimi povezane zvočne formule in glasbo. Svoje zvočno poslanstvo (v ansamblu Trutamora Slovenica / Vedun) Mirit opravlja tudi skupaj z Mojko Žagar – glasbenico, pedagoginjo, terapevtko nege naravnega in neizumetničenega glasu (ustanovila je zasebno šolo za to; prvo te vrste pri nas). Že v predšolski dobi se je ansamblu pridružil Mirin sin Tine Omerzel Terlep, sicer diplomirani inženir strojništva, a predan glasbenik in glasbenik–terapevt, ki je zavestni duhovni iskalec že od desetega leta starosti. Je tudi Mirin pomočnik in naslednik pri kozmični zvočni kirurgiji. Leta 2014 se je ansamblu pridružil Igor Meglič – profesor klasične kitare in prav tako zvočni terapevt Mirine šole Veduna. Poleti 2015 pa je ansambel povabil k muziciranju še akademsko glasbenico (violinistko) Polono Kuret, prav tako tečajnico katedre Veduna. Vsi so multiinstrumentalisti in pevci, ki na koncertnih odrih običajno predstavljajo od 30 do 50 glasbil. Kot glasbeniki-terapevti in mediji za slišno in neslišno (a vendar zaznavno) frekvenčno valovanje (zvok) človeku dosegljivih dimenzij resničnosti, obujajo pozabljeno starodavno svečeniško glasbeno prakso, glasbi pa vračajo nekdanje širjave, starosvetnost, prodornost in zdravilne note. Vabljeni ste na meddimenzionalna potovanja po različnih kulturah in "svetovih" ali ravneh lastne biti, zavesti in resničnosti ter še posebej po staroslovanski dediščini, ki nas vse določa. Vsepovezana (t. i. devetstopenjska) kozmična zavest na Zemlji omogoča celovito in blagodejno ravnovesje, mir, preseganje siromaštva, uresničevanje želja in potreb.

--------------------------------------------------------------
S seboj prinesite cvet in sadež za daritev, kristal, podloge in odeje za sedenje ali ležanje ter se oblecite v bela oblačila.

Pravočasno se prijavite, saj so prijave obvezne najkasneje tri dni pred delavnico na: prijave@veduna.si

Več informacij o posameznih intenzivih je objavljenih na http://www.veduna.si/intenzivi.htm.