Duhovnost in duhovna znanost: o objektivnosti na področju duhovnosti

Vabljeni na predavanje antropozofa Sama Simčiča o antropozofskem pogledu na duhovnost in duhovno znanost, ki bo 16. oktobra 2018 v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova, Maistrova ulica 1 ob 17. uri.

8. 10. 2018

O predavanju

Duhovnost je splošni pojav v kulturi in civilizaciji in je značilen za vsa obdobja človeške zgodovine. Je temeljna potreba človeškega bitja. Znanost nima orodja za zaznavanje duševno-duhovnega sveta in ga obravnava kot pojav v človekovi subjektivnosti.
Orodje za to območje pa je mogoče ustvariti na temelju opazovanja in izkušnje ter temu ustreznega eksaktnega mišljenja. Osnova za to so mišljenje, čutenje in hotenje. Duhovna znanost, ki se opira na ta temelj, raziskuje človekovega duha in duševno-duhovni svet objektivno in lahko potrdi realnost obstajanja duhovnosti. Tako, kot se danes pojavlja duhovnost, se jasno kaže, da je obstoj duhovne znanosti nujnost.

Slovenski prevod Steinerjeve Tajne znanosti v osnutku

Na predavanju vam bo na voljo slovenski prevod Steinerjeve knjige Tajna znanost v osnutku, ki je eno od temeljnih del antropozofije. Prikazuje značaj duhovne znanosti, člene človekovega bitja, razvoj sveta in človeka, pot spoznavanja duhovne stvarnosti in kratek pogled v prihodnost človeštva ter Zemlje.

Samo Simčič, avtor prevoda iz nemščine, je dramaturg, waldorfski vzgojitelj in
socialni terapevt v pokoju. Njegova dela so: Hram (1975), Zrna mišljenja (1979),
Psomar in njegovi hlapci (1989), Orfiška šola (2017). Živi v Dornachu pri Baslu.

Knjigo lahko tudi naročite po pošti

Cena knjige: 25 € + poštnina. Naročilo pri Verein Arion, Hügelweg 51a, CH-4143 Dornach, info@vereinarion.ch. Knjigo vam bo poslal distributer v Sloveniji.

Verein Arion www.vereinarion.ch podpira širjenje dela Tajna znanost v osnutku
in ga prodaja.